Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

El Consell Escolar fa pinya per l’escolarització al municipi i planteja una alternativa per a l’Escola Can Periquet

6 de febrer de 2012La comunitat educativa consensua una proposta per acabar de solucionar els problemes d’escolarització a Palau-solità i Plegamans

 

El Consell Escolar Municipal d’urgència celebrat el 2 de febrer va consensuar una proposta per acabar de solucionar els problemes d’escolarització que pateix Palau-solità i Plegamans. S’hi van reunir els representats de les Associacions de Mares i Pares i d’Alumnes (AMPA), els equips directius dels centres educatius, el regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco, i membres dels partits presents al Ple Municipal.

 

Can Periquet

Una de les decisions més rellevants que es van prendre és reivindicar al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que accepti convertir Can Periquet en una escola cíclica; és a dir, en un centre on s’agrupin alumnes del mateix cicle però de diferents cursos i edats en la mateixa aula. Aquesta petició neix d’una proposta que l’AMPA de Can Periquet va portar al Consell Escolar, on va aprovar-se per unanimitat.

 

Aquesta mesura donaria solució a un dels problemes amb el qual es troben les famílies que tenen els seus fills escolaritzats a l’Escola de Can Periquet i volen matricular els germans petits, ja que la Generalitat no hi permetrà noves matriculacions pel descens de la natalitat en les estadístiques demogràfiques. Això significa que a Can Periquet no entraran noves línies de parvulari en els propers anys, si bé es mantindran els alumnes que ja estan escolaritzats al centre fins que acabin la primària.

 

Davant aquesta decisió, les famílies reclamen que es faci l’escola cíclica per permetre que els germans petits dels nens de Can Periquet puguin escolaritzar-se al mateix centre. Aquesta petició sorgeix després de la negativa del departament d’Ensenyament respecte a la conversió de Can Periquet en un institut escola, que és la primera opció per a la comunitat educativa de la vila. “L’institut escola continua sent l’objectiu principal a mig termini però no és assolible en aquest moment donada la posició del departament”, resumeix el regidor d’Educació.

 

Al Consell Escolar es van fixar diverses accions per aconseguir que Ensenyament consideri fer l’escola cíclica. En primer lloc, es presentarà una moció de suport al proper Ple Municipal (23 de febrer) que, un cop aprovada, es traslladarà a la Generalitat de Catalunya. En paral·lel, els representat de tots els grups polítics es van comprometre a continuar explicant la problemàtica als seus companys de partit amb responsabilitats al Parlament de Catalunya. Per la seva banda, les AMPA van anunciar diverses accions.

 

La mort natural del centre causada per la fi de matriculacions d’alumnes de noves generacions afectaria també les altres escoles públiques del municipi. A més, el fet que la Generalitat hagi descartat el projecte inicial amb què es va crear Can Periquet, l’institut escola, allunya la solució al problema de saturació que pateix l’institut públic de la vila, tema que també es tractar al Consell Escolar.

 

Saturació a l’institut

L’Institut Ramon Casas i Carbó es troba en una situació de saturació que ja provoca que hi hagi mòduls prefabricats al pati per tal d’absorbir tots els alumnes. Es preveu que aquesta situació s’agreugi en els propers cursos per l’augment d’alumnes que marca la demografia. En lloc de l’institut escola a Can Periquet, que solucionaria també aquest problema, el departament planteja dues solucions, una d’immediata i una altra a mig i llarg termini.

 

La solució immediata, que es preveu aplicar en el proper curs, és la conversió de diversos espais de l’institut i la reordenació de les entrades i sortides del centre per evitar aglomeracions. La mesura a llarg termini és la creació d’una nova Secció d’Educació Secundària (SES). Es tractaria d’una nova instal·lació al municipi que funcioni com a segon institut públic de la vila per als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).Imatges relacionades

 • 120206 canperiquet exterior

  120206 canperiquet exterior

 • 120206 canperiquet interior

  120206 canperiquet interior

 • 120206 canperiquet ext

  120206 canperiquet ext

 • 120206 institutrcasas modulsprefabricats

  120206 institutrcasas modulsprefabricats