Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Es desmunta amb èxit l’antena de telefonia del carrer Folch i Torres

13 de febrer de 2012Hi ha hagut algun problema amb la cobertura telefònica però l’empresa operadora preveu solucionar-ho de forma immediata

 

Després d’anys de reivindicacions per part de l’Ajuntament i dels veïns de Palau-solità i Plegamans, finalment dissabte al matí es van fer els treballs necessaris per eliminar l’antena de telefonia mòbil que estava instal·lada a l’edifici situat al número 38 del carrer Folch i Torres. L’operativa va obligar a restringir la circulació de vehicles en un tram del carrer Folch i Torres i al carrer Mossèn Cinto Verdaguer.

 

L’antena era una infraestructura de l’empresa operadora Movistar. Per tal de no deixar sense servei els seus clients, la companyia ha instal·lat dues antenes provisionals que substitueixen la que s’ha eliminat. Una d’elles està ubicada al carrer Oliana, al barri de Montjuïc. L’altra, al costat del Cementiri de Plegamans. Malgrat que l’empresa havia fet proves de funcionament, s’han registrat incidències després d’eliminar la del carrer Folch i Torres. L’operadora ha manifestat que està treballant per solucionar la manca de cobertura i que els usuaris de Movistar puguin utilitzar amb normalitat els seus dispositius mòbils en qüestió d’hores o dies.

 

El cost de desmuntatge de l’antena antiga i d’instal·lació de les dues provisionals va a càrrec de l’empresa operadora. Aquesta ha hagut d’eliminar l’antena del carrer Folch i Torres després que una sentència judicial hagi donat la raó a l’Ajuntament, obligant a retirar-la per incompliment de normatives urbanístiques. L’Ajuntament recorda que una sonda, instal·lada a pocs metres d’on estava l’antena, ha estat registrant les radiacions durant dos anys. En tot aquest temps s’han recollit valors ínfims, molt inferiors als límits marcats per la normativa. El consistori està realitzant gestions per poder continuar utilitzant el mesurador, instal·lant-lo ara a prop d’una de les dues antenes provisionals.

 

Ubicacions definitives

L’Ajuntament està culminant el procés d’elaboració del Pla especial d’ordenació urbanística d’instal·lacions de telefonia mòbil. En aquests moments, el document està elaborat, i ha passat a la fase de revisió. Després es portarà al Ple Municipal per a la seva aprovació. Un cop aprovat, es traslladarà a la Generalitat de Catalunya, que és qui ha de donar el vist-i-plau definitiu. Quan tot aquest procés estigui enllestit s’hauran de traslladar aquelles antenes que estiguin instal·lades fora de les ubicacions permeses i indicades al pla especial.Imatges relacionades

 • Es va necessitar una operativa força complexa per desmuntar-la

  Es va necessitar una operativa força complexa per desmuntar-la

 • Una grua de grans dimensions fent baixar l'antena a nivell de terra

  Una grua de grans dimensions fent baixar l'antena a nivell de terra

 • L'Alcaldessa Padrós, el regidor Sánchez i la regidora Sanz van acudir a supervisar l'operativa

  L'Alcaldessa Padrós, el regidor Sánchez i la regidora Sanz van acudir a supervisar l'operativa

 • Les grans dimensions de l'antena queden pal·leses veient-la darrere del regidor Sánchez

  Les grans dimensions de l'antena queden pal·leses veient-la darrere del regidor Sánchez