Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

L’alcaldessa Teresa Padrós exposa a la consellera d’Ensenyament el malestar de la comunitat educativa del municipi

16 de febrer de 2012L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha exposat a la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, el malestar de les famílies del CEIP Can Periquet, i el de la resta de la comunitat educativa del municipi, per la decisió del Departament d’Ensenyament de no matricular alumnes de P3 el proper curs escolar 2012-2013.

 

Padrós, que ha estat acompanyada pel regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco, ha exposat que l’AMPA de l’escola ha aconseguit 32 famílies que estarien disposades a matricular els seus fills a Can Periquet sempre i quan la Generalitat mantingui el projecte de convertir-lo en escola 3-16 (és a dir, que l’alumnat estigui al mateix centre escolar des del cicle inicial i fins acabar l’ESO). En aquest sentit, l’alcaldessa ha demanat a Rigau “un any de marge per demostrar que hi ha alumnes suficients per continuar a l’escola”. La consellera, per la seva banda, ha demanat disculpes a l’alcaldessa per no haver contestat a les peticions reiterades de l’alcaldia de mantenir una reunió amb ella i ha manifestat que estudiarà el cas, tot i que comparteix la decisió pressa pel Delegat Territorial d’Ensenyament del Vallès Occidental, Lluis Baulenes, que és la de no matricular alumnat nou a P3.

 

A banda d’aquesta trobada, representants de l’AMPA i l’equip de govern de l’Ajuntament (l’alcaldessa, Teresa Padrós; el regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco; i la regidora de Territori i Planejament, Àngels Marcuello) s’han reunit amb els diputats del PSC Daniel Font i Montserrat Capdevila, i la diputada d’ICV-EUiA, Dolors Camats, per exposar la situació del centre i intentar trobar vies de solució.

 

Els diputats s’han compromès a presentar propostes de resolució per demanar que la Generalitat mantingui el projecte inicial de crear l’institut-escola, però han demanat als pares i mares que continuïn amb les seves reivindicacions per tal de fer visible el conflicte educatiu i denunciar que l’actual govern de la Generalitat vol acabar amb l’escola pública de qualitat impulsada en els darrers vuit anys. En aquest sentit, l’AMPA de Can Periquet ha participat en una roda de premsa convocada al Parlament de Catalunya, amb d’altres centres educatius que es troben en situacions similars, per tal de manifestar-se en contra de les retallades que estan patint les escoles públiques i per demanar a la consellera que, a més de  fomentar la qualitat de l’ensenyament públic, no tanqui centres escolars que tenen demanda i respecti els projectes educatius dels centres.

 

A més, l’AMPA de Can Periquet ha registrat al Parlament les més de 5.000 signatures que han aconseguit en contra de “la mort natural” de l’escola.Imatges relacionades

  • Joan Carles Tinoco, Teresa Padrós, Joaquim Nadal i Irene Rigau

    Joan Carles Tinoco, Teresa Padrós, Joaquim Nadal i Irene Rigau

  • Reunió entre l'equip de govern de l'Ajuntament, l'AMPA de Can Periquet i diputats del PSC i ICV-EUiA

    Reunió entre l'equip de govern de l'Ajuntament, l'AMPA de Can Periquet i diputats del PSC i ICV-EUiA

Documentació adjunta

Enllaços relacionats