Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Els alumnes de la Marinada planten un nou bosquet de pins i alzines

1 de març de 2012 L’alumnat de l’escola i l’institut de la Marinada han realitzat una campanya de plantada d’arbres, que són l’embrió d’un nou bosquet de pins i alzines. N’han plantat 40 de cada espècie, en un solar situat al costat de l’Escola Can Cladellas, a tocar del punt on la riera de Caldes rep les aigües de la riera de Sentmenat.

 

Es tracta d’una activitat educativa en la que hi participen tots els alumnes del centre, des dels més petits del parvulari fins als joves d’ESO. En total, gairebé uns 400 alumnes. Tal i com comenta una de les professores del centre, Núria Solé, “l’activitat forma part del projecte ‘Arrelats a la terra’, que desenvolupa l’escola de forma transversal i durant tot el curs”. Un cop finalitzin l’activitat, continuaran treballant a l’aula continguts relacionats, “com les necessitats dels arbres, les característiques de les espècies plantades...”, afegeix Solé.

 

Alhora, la Marinada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, que els ha identificat l’espai on podien dur a terme la plantada d’arbres, ha destinat treballadores de Parcs i Jardins contractades a través del Projecte Impuls per ajudar-los i els ha proporcionat els plançons i el compost per abonar els nous arbres. Parcs i Jardins s’ocuparà, des d’ara, del manteniment i el creixement adequat  dels arbres. Les treballadores de Parcs i Jardins han explicat primer als nois i noies de més edat com fer les plantacions. Aquests han exercit al seu torn de monitors per als més petits, així que han estat ells els qui han transmès aquests coneixements als infants.

 

Les espècies plantades de pins i alzines són autòctones. Els exemplars provenen de llavors del territori cultivades en un viver de la Generalitat de Catalunya. Són dues espècies òptimes per créixer a l’indret escollit, ja que és un lloc molt assolellat on altres espècies també autòctones, com els roures, tindrien problemes per sobreviure. L’adob emprat, a més, prové de la planta de compostatge de Can Barba, que s’ocupa dels residus del Vallès Occidental. Així, bona part d’aquest compost prové de la recollida selectiva de brossa orgànica que es fa a Palau-solità i Plegamans.Imatges relacionades

  • L'alumnat de la Marinada fent la plantació d'arbres

    L'alumnat de la Marinada fent la plantació d'arbres

  • L'espai triat està al costat de la riera

    L'espai triat està al costat de la riera

  • Han participat els 400 alumnes del centre escolar

    Han participat els 400 alumnes del centre escolar