Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Concentració en motiu del Dia de la Dona

8 de març de 2012Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça de la Vila per commemorar el Dia de la Dona, reivindicar la igualtat entre homes i dones i condemnar la violència contra les dones. L’acte ha comptat amb la participació de l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, diversos regidors i regidores de l’equip de govern i de l’oposició, treballadors i treballadores del consistori i altres ciutadans i ciutadanes del municipi.

 

La primera en prendre la paraula ha estat la regidora d’Igualtat, Àngels Marcuello: “Aquests actes institucionals serveixen per demanar una igualtat que encara no hem assolit”. “Els homes i les dones som diferents, però no hem de ser desiguals”, ha continuat, per acabar manifestant: “Hem de fer que la resta dels dies de l’any també siguin 8 de març fins aconseguir la igualtat”. Per la seva banda, l’Alcaldessa, Teresa Padrós, ha posat l’accent “en la importància de l’educació i de la transmissió del valor de la igualtat des de la infància, tant a la llar com a l’escola”. “Només així podrem assolir una societat molt millor”, ha recordat Padrós, just abans de donar pas al minut de silenci en record de les víctimes de la violència contra les dones.

 

Entre les paraules de la regidora d’Igualtat i l’Alcaldessa, Laura Serrano, tècnica de Serveis Socials i d’Igualtat del consistori, ha llegit el manifest unitari del Dia Internacional de les Dones, que duu el títol Liderant el present, construint el futur. El text homenatja les dones que “han precedit i han obert el camí per aconseguir una societat més justa i més igualitàries”. El manifest recorda que “la consecució dels drets a les dones sempre ha tingut com a resultat la millora de les condicions de vida del conjunt de la humanitat”. Entre les reivindicacions hi ha la necessitat de posar en valor el lideratge de les dones, incrementar la seva presència en els llocs de responsabilitat, fomentar la formació i la integració de les dones al mercat laboral i l’emprenedoria i potenciar la coresponsabilitat d’homes i dones “en les tasques de cura i de la vida”. Finalment, subratlla que cal continuar donant suport a les dones en situació de vulnerabilitat i treballar per eradicar la violència contra les dones.

 

Aquest acte del Dia de la Dona s’emmarca en la Setmana de la Dona, en la qual s’està celebrant un extens programa d’activitats a Palau-solità i Plegamans. Les regidories d’Igualtat iJoventut de l’Ajuntament, junt amb l’Associació Dones per les Dones són qui s’han encarregat d’organitzar la Setmana.Imatges relacionades

  • Concentració a la plaça de la Vila

    Concentració a la plaça de la Vila

  • Concentració a la plaça de la Vila

    Concentració a la plaça de la Vila

  • Concentració a la plaça de la Vila

    Concentració a la plaça de la Vila

Documentació adjunta