Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 10 de desembre

Alumnes de l’escola Folch i Torres veuen l’importància dels sistemes de retenció infantil

9 de març de 2012Una cinquantena d’infants de 2n de Primària de l’escola Josep Maria Folch i Torres han visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa Jané per participar en el crash test research center, un espai educatiu que, en conveni amb el RACC, ensenya als infants a utilitzar correctament els sistemes de retenció infantil.

 

L’activitat, emmarcada dins el programa d’Educació Viària que ha iniciat aquesta setmana la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, està dividida en dues parts, una teòrica, on s’explica als infants com s’han de comportar els vianants a l’hora de creuar un carrer i que s’acompanya de vídeos, i de com col·locar els cinturons de seguretats a l’hora de viatjar en autocar.

 

La segona part, més pràctica, és la que té com a protagonistes els “dummys”, uns ninots amb mides i pes d’infants que serveixen per testar les tots els sistemes de retenció infantil en els vehicles: cadiretes, elevadors i cinturons de seguretat.

 

Els infants de l’escola Folch i Torres han vist a la pràctica el que representa un accident en cotxe que circula a només 49 km/h. A aquesta velocitat, el ninot assegut correctament a la cadireta del cotxe i amb el cinturó de seguretat cordat, no pateix cap dany, mentre que l’altre “dummy”, que no porta cinturó, surt disparat del vehicle trencant el vidre davanter.

 

“Es tracta d’una activitat molt didàctica que ja portem fent tres anys, però que cal acompanyar amb el treball que fem a classe i amb la conscienciació de les famílies”, explica l’agent Rafa Reina, encarregat del programa d’Educació Viària de la Policia Local. “Durant aquests mesos, tots els alumnes de 2n curs de les escoles del municipi, vindran a aquest centre per fer la formació”, ha afegit. L’agent explica que pels infants és una activitat “divertida” ja que “no identifiquen els ninots amb persones, com ens passa als adults, però interioritzen el significat de la seguretat”, conclou.

 

A més de la Policia Local, el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Carles Tinoco, ha volgut acompanyar els infants en aquesta activitat per conèixer de primera mà com és la seva reacció. Tinoco ha valorat “molt positivament que els més petits de casa coneguin la importància dels sistemes de retenció en els vehicles, perquè moltes vegades són ells els que diuen als pares les coses que no fan bé”. A la visita també han participat voluntaris del cos de Protecció Civil.Imatges relacionades

  • A l'activitat també s'explica com s'han de comportar els vianants

    A l'activitat també s'explica com s'han de comportar els vianants

  • El regidor d'Educació, Joan Carles Tinoco, ha acompanyat als infants en l'activitat

    El regidor d'Educació, Joan Carles Tinoco, ha acompanyat als infants en l'activitat

  • Els "dummys" mostren el que passa si no es porta cordat el cinturó de seguretat

    Els "dummys" mostren el que passa si no es porta cordat el cinturó de seguretat