Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

L'equip de govern de l'Ajuntament no pot fer l'aprovació provisional del POUM

23 de febrer de 2007El ple ordinari del mes de febrer incloïa la proposta d'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) tot i que finalment l'equip de govern no va poder guanyar la votació ja que dos components d'aquest govern –la regidora d'ICV-EUiA, Àngels Marcuello, i el regidor no adscrit Miguel Molina- hi van votar en contra sense donar-hi cap argument. Això ha comportat que la diferència de criteris i la deslleialtat de la regidora d'ICV-EUiA i del regidor no adscrit obliguessin a l'alcaldessa de Palau, Teresa Padrós, a retirar les responsabilitats i delegacions que tenien dins de l'equip de govern. En aquest sentit, la regidoria de Medi Ambient que ostentava el regidor no adscrit passarà a ser responsabilitat de Rafel Pérez, mentre que Joventut passarà a mans de Pepi Bailón, Escoles Bressol passarà a ser responsabilitat de Carme Cabeza i Participació Ciutadana serà ara responsabilitat de Toni Vila. Aquestes tres delegacions estaven en mans de la regidora d'ICV-EUiA.
Tot i ser conscients que l'aprovació provisional perillava, el grup municipal del PSC, per coherència política i responsabilitat amb al poble de Palau, va presentar-lo en el ple ordinari de febrer tal i com s'havia anunciat en les diferents comissions informatives. L'equip de govern entén que aquest poble necessita aquest POUM i que el document que es va presentar en el ple, que recull el 67% de les al•legacions que s'han presentat total o parcialment, dóna resposta a les necessitats de nous equipaments, noves infrastructures i criteris urbanístics per garantir un creixement equilibrat i sostingut per els pròximes 20 anys.
A més, aquest POUM dóna resposta a una sèrie de problemàtiques que arrossega la població històricament i que la no aprovació provisional torna a endarrerir els tràmits que cal resoldre a zones del municipi com Els Pins de Can Riera, Can Parera, Carrer d'Abaix, El Castell, etc.
També queden ara pendents gestions al voltant de l'ampliació del CEIP Palau, la construcció del nou institut i de la nova escola Marinada. També la piscina coberta queda hipotecada doncs els terrenys on s'ha de construir queden pendents de l'aprovació del POUM.
El regidor d'Urbanisme, Valentí Soley, va admetre la seva sorpresa i no entendre “per què no tenim el suport dels nostres fins ara socis que han donat suport al POUM en la seva aprovació inicial, durant els següents mesos i fins l'últim moment”. És més, en el cas de la regidora d'ICV-EUiA, aquesta va ser la responsable de tutelar políticament tot el procés participatiu i va defensar el POUM amb grans elogis tant tècnics com polítics.

De fet, els grups municipals de l'oposició van coincidir que el document havia millorat força amb les al•legacions incorporades, tot i que mentre que UP-ERC va mantenir un no rotund al POUM, el grup de CiU va votar no al•legant que aquest no era el seu POUM però que els hi agradava més que el document aprovat inicialment. Per la seva banda, el PP va manifestar que s'abstenia després de fer una consulta amb el seu partit polític. En aquest sentit, destaca especialment la modificació de les alçades que seran només de baixos més dos en tot el municipi i només baixos més tres o quatre en alguns casos excepcionals, com per exemple quan es facin promocions d'habitatge públic.
La previsió del POUM és a 20 anys vista, i esgotant totes les possibilitats, es preveu un creixement en uns 2.000 habitatges, una xifra gens desmesurada. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme va afirmar en el ple que “de l'entorn de la segona corona metropolitana, som els que proposem un creixement urbanístic més moderat”.
Eina indispensable pel futur del poble
Per això, l'equip de govern assumeix plenament el contingut del POUM i tot i que no va aconseguir el suport necessari en el ple de dijous 22 de febrer es tornarà a presentar immediatament després de les eleccions si el grup municipal socialista aconsegueix la majoria per fer-ho. Aquest és el compromís polític que va exposar tant l'alcaldessa com el regidor d'Urbanisme: posar en marxa amb la màxima brevetat aquest POUM.

Imatge
D'esquerra a dreta, el regidor d'Urbanisme, Valentí Soley, l'alcaldessa, Teresa Padrós, i el portaveu de l'equip de govern, Josep Maria Castany

Imatges relacionades

  • Compareixença davant dels mitjans de l'alcaldessa Teresa Padrós

    Compareixença davant dels mitjans de l'alcaldessa Teresa Padrós