Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Els tribunals donen la raó a l’Ajuntament en el litigi pel tancament de la gravera

12 d'abril de 2012Després d’anys de litigi als tribunals, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat en favor de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i manifesta que va actuar conforme a la llei en el tancament que va fer l’any 2004 de les instal·lacions del grup empresarial Formigons BM.

 

L’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència i ha manifestat que “finalment els tribunals ens han donat la raó de forma definitiva. D’aquesta forma tanquem anys de litigi i queda constància que l’Ajuntament sempre va prendre les decisions correctes”.

 

De fet, l’any 2008 el jutjat del Contenciós Administratiu ja havia dictat sentència en favor de l’Ajuntament, però l’empresa va recórrer la decisió davant el TSJC, qui ara ha dictaminat que la sentència és ferma i que no hi ha possibilitat de recurs de cassació.

 

Antecedents

El tancament de la gravera va derivar de l’ampliació de la llicència d’activitats que va demanar l’empresa l’any 1996 i que l’Ajuntament va denegar al·legant que els terrenys en els que estava situada estan afectats per l’actual Pla General, que preveu un vial en aquella zona. En aquells moments, els responsables de la gravera van acusar al govern municipal de manca de diàleg i de negar-se reiteradament a concedir l’ampliació sol·licitada.

 

L’Ajuntament va denunciar llavors a l’empresa per realitzat ampliacions de les instal·lacions sense disposar del permís municipal necessari, i el TSJC es va pronunciar a favor de l’Ajuntament i va obligar a l’empresa a desmantellar les parts que no comptaven amb la llicència municipal. El govern municipal d’aquells moments, encapçalat per l’alcaldessa Teresa Padrós, i en vista de l’incompliment d’aquesta sentència per part de l’empresa, va procedir al tancament de la instal·lació l’any 2004, i ara torna a ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui dóna la raó al consistori al·legant que es va actuar d’acord a la llei. Imatges relacionades

  • 120412 gravera imatgefebrer2012

    120412 gravera imatgefebrer2012

  • 120412 gravera imatgeantiga

    120412 gravera imatgeantiga