Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

Els alumnes del batxillerat artístic exposen les seves obres a Can Cortès

18 d'abril de 2012Ahir a la tarda es va inaugurar l’exposició que mostra un total de 85 quadres elaborats pels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó. L’exposició roman a l’Auditori de la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56) fins al 24 d’abril. En la inauguració, els joves artistes van estar acompanyats per alguns dels seus professors, amics, companys, familiars i altres persones interessades en l’art. També van participar-hi l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, així com el regidor de Cultura, Miquel Rovira, i el regidor d’Ensenyament i Joventut, Joan Carles Tinoco.

 

La varietat de les obres evidencia que “el procés de creació ha estat molt lliure”, tal i com relata el professor del batxillerat artístic Jaume González. “Tan sols se’ls ha guiat una mica en la temàtica, demanant-los que creessin obres sobre la societat i l’entorn, des d’un enfocament poètic”, detalla González. Més enllà d’això, “el dibuix, les tècniques i els materials són completament lliures; hi ha obres fetes amb olis, pastels, retoladors, bolígrafs, aquarel·les...”, amplia el professor. Per exemple, Laura Rodríguez és una alumna de 1r de batxillerat artístic que exposa dues obres seves en la mostra. “El pensament o les modes imperants a la societat ens influeixen, i trobo que és important, per contra, rebel·lar-se i ser com ets... Això és el que he intentat plasmar en una de les dues obres que exposo”, explica.

 

Un cop finalitzi la mostra, les obres restaran durant un any a l’Institut Ramon Casas i Carbó. Després, els alumnes poden donar-les definitivament al centre o recuperar-les. “En els 10 anys que fa que s’organitza aquesta mostra encara no s’ha donat mai el cas que algú vulgui adquirir alguna obra, però si algú hi estigués interessat només hauria de posar-se en contacte amb l’institut o l’Ajuntament”, comenta González. A banda de poder ensenyar al públic les seves creacions, a través de la mostra els alumnes opten a diversos premis que es faran públics en la Diada de Sant Jordi. El veredicte el decidirà un jurat compost per professors de l’institut. Els premis són una gentilesa del Bar l’Esbarjo. Els tres guanyadors gaudiran d’un sopar per a dues persones a l’establiment. A més del sopar, el primer i el segon premi rebran una dotació econòmica: 50 i 25 euros, respectivament.

 

El director de l’institut, Xavier Roig, l’Alcaldessa Padrós i els regidors Tinoco i Rovira van encapçalar la presentació de la inauguració. Després van xerrar amb els artistes i comentar els quadres. L’Alcaldessa es va mostrar “molt satisfeta per haver parlat amb els alumnes sobre les seves obres”. “Cadascun d’ells mostra com és a través de les seves creacions; el seu interior, els seus neguits i inquietuds i això dóna una dimensió molt més àmplia a cada peça”, subratlla Padrós. El regidor Tinoco va posar l’accent en una altra faceta del batxillerat artílstic que es va difondre en la inauguració: “En aquesta mostra no sols es veu la part de la formació clàssica, sinó que també s’han projectat exemples de treballs fets pels alumnes en altres camps de l’art vinculats a les noves tecnologies, com el disseny gràfic, la maquetació, el disseny industrial...”. Tinoco considera que aquesta formació multidisciplinar “amplia les sortides professionals dels alumnes”. Per últim, el regidor de Cultura, Miquel Rovira, es va mostrar impressionat per la quantitat i la qualitat de les obres, que, segons ells “demostren l’enorme imaginació i les idees originals i compromeses dels alumnes”.Imatges relacionades

  • 120418 expobatxartistic inaug02 2

    120418 expobatxartistic inaug02 2

  • 120418 expobatxart inaug01 2

    120418 expobatxart inaug01 2

  • 120418 expobatxartistic inaug03 2

    120418 expobatxartistic inaug03 2

Enllaços relacionats