Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

El web municipal estrena nova imatge

20 d'abril de 2012El web municipal de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans estrena avui un nou disseny, adaptat a la imatge institucional renovada i al nou emblema “que es va aprovar al Ple Municipal del 29 de setembre del 2011”, tal i com especifica el regidor de Comunicació del consistori, David Abascal, qui comenta que la nova imatge institucional “ha estat creada des del mateix departament de Comunicació i Disseny de l’Ajuntament amb la intenció de modernitzar-la i fer-la més propera al ciutadà”.

 

A banda del disseny, s’han fet canvis també per facilitar la navegació dels usuaris. Per exemple, ara es despleguen els menús que es deriven del primer nivell del mapa web, en passar-hi el cursor per sobre, al fris superior de la pàgina d’inici. A més, el departament de Comunicació iDissenycomençarà a partir d’ara a introduir canvis en el contingut del web, per actualitzar-lo i fer-lo més atractiu, alhora que es reordenarà perquè tots els usuaris puguin accedir de forma més àgil a la informació que cerquin.

 

La renovació del disseny de la web pot provocar alguns problemes durant els primers dies. Per exemple, s’ha detectat que alguns navegadors no carreguen correctament les pàgines del web municipal. Per solucionar-ho, s’han d’eliminar els arxius temporals i historial d’exploració, tenint en compte que cada navegador utilitza una terminologia diferent per a aquests conceptes, com ‘cookies’, memòria catxé, o altres expressions.

 

Colors i emblema

Els trets més característics de la nova imatge institucional són els nous colors que representen a partir d’ara l’Ajuntament i el nou emblema del municipi. Pel que fa als colors, s’ha adoptat el porpra, combinat amb el gris fosc. Quant al nou emblema, s’ha partit de l’escut oficial del municipi, però sintetitzant els elements bàsics que identifiquen les dues antigues parròquies que en unir-se van formar la vila actual. Així, el nou emblema conté la mà oberta, símbol de Plegamans, i la pala, de Palau-solità, integrant-les en un disseny molt més modern i senzill. “Cal precisar que l’emblema no substitueix l’escut oficial, que com no pot ser d’altra manera, continua sent el mateix”, recorda David Abascal.

 

Marca

A banda d’aquests elements, la nova imatge corporativa recupera la marca P-siP!, però adaptant-la al nou manual d’imatge institucional. Aquesta marca està molt arrelada a l’imaginari col·lectiu de la vila, que reforça la unitat resumint la llargària del nom del municipi i adaptant-lo a un llenguatge més modern. Té alhora, molta força visual i una connotació molt positiva i optimista per la semblança amb l’afirmació ‘Sí!’. La marca P-siP! es va crear amb posterioritat al canvi del nom del municipi, que es va aprovar al 1999. Va deixar de dir-se Palau de Plegamans per adoptar el topònim Palau-solità i Plegamans, recuperant així el nom històric de les dues parròquies originals.Imatges relacionades

  • Aspecte del web municipal amb la nova imatge

    Aspecte del web municipal amb la nova imatge

Documentació adjunta