Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Només l’1.95% dels vehicles controlats a Palau-solità i Plegamans han estat denunciats per excés de velocitat

27 d'abril de 2012La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha controlat la velocitat d’un total de 822 vehicles durant la setmana del 16 al 22 d’abril, quan s’ha realitzat la campanya promoguda per la Unió Europea de control de velocitat. Al municipi, només han estat denunciats per excés de velocitat 16 vehicles del total de 822 controlats, el que suposa només un 1.95 per cent dels vehicles controlats.

 

Els controls, que s’han realitzat mitjançant radars mòbils, s’han fet en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit. I les vies on més s’ha intensificat la vigilància han estat l’avinguda del Camí Reial, el carrer M. Aurèlia Capmany i l’avinguda Catalunya, per tractar-se de punts del municipi on hi ha més confluència de trànsit.

 

Segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, “el resultat de la campanya és molt positiu perquè demostra que només hi ha una petita part dels conductors i conductores que no respecten els límits de velocitat”.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, ha explicat que “l’objectiu és sensibilitzar la població de què s’han de respectar els límits de velocitat per evitar accidents. També és important que es creï una consciència de respecte pels vianants i donar-los preferència. Tot unit ens portarà a un model de poble tranquil i respectuós amb tota la ciutadania”.

 

Cal recordar que la velocitat màxima genèrica al casc urbà de Palau-solità i Plegamans és de 40km/h, excepte allà on la senyalització marqui un límit diferent.

 

 

Tecnologia

 

El radar funciona amb tecnologia làser. Emet un raig làser de forma constant a una distància recomanada per al seu funcionament òptim d’entre 50 i 80 metres, i és capaç de distingir els diversos vehicles que travessin el làser, amb un màxim de 4 carrils de circulació. Dins d’aquests marges, el dispositiu calcula la velocitat de tots els vehicles, independentment del sentit en què circulin.

 

Si el radar detecta vehicles que circulen a una velocitat superior de la permesa automàticament fa una fotografia del vehicle i de la matrícula i enregistra la ubicació, l’hora, la via i el límit de velocitat establert en el punt en qüestió.Imatges relacionades

  • Agents de la policia local en la campanya de control de velocitat

    Agents de la policia local en la campanya de control de velocitat