Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

Una explosió de gas en un pis del carrer Castell causa una persona ferida

2 de maig de 2012Una explosió de gas ocorreguda al voltant de les 12.10h del migdia en un pis del l’edifici número 73 del carrer del Castell ha causat una persona ferida que ja ha estat traslladada a l’hospital en ambulància. Sembla, però, que no té ferides de gravetat ja que la dona ha pogut sortir de l’habitatge pel seu propi peu, tal i com ha explicat l’Inspector en cap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, Antoni Rifà.

 

Tots els veïns del bloc afectat han estat desallotjats de casa seva i segons els bombers es preveu que no podran tornar-hi durant uns dies o una setmana, fins que les inspeccions tècniques assegurin que l’estructura de l’edifici no ha resultat afectada i que no hi ha cap risc per a les persones.

 

Els veïns del bloc afectat estan convocats a una reunió, aquesta tarda, a la Comissaria de la Policia Local. Segons l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, en la reunió “l’Ajuntament per valorar la situació dels diversos veïns i trobar una solució per a tots ells mentre no puguin tornar a casa seva”. Es preveu que aquest vespre els veïns puguin entrar als habitatges, acompanyats pels bombers, “només per recollir el que puguin necessitar durant una setmana”, tal i com ha concretat l’Inspector en Cap de la Policia Local, Xavier Virgili, als veïns que estaven concentrats al carrer.

 

L’explosió de gas s’ha originat en un habitatge situat al pis més alt de l’edifici, un bloc de 3 plantes. Els Mossos d’Esquadra estan duent a terme una investigació per determinar-ne les causes. La deflagració ha estat sentida en bona part del centre de la vila. L’ona expansiva ha destrossat bona part de l’habitatge on s’ha originat i ha causat danys materials a altres habitatges de l’immoble i dels seus voltants. Vidres i trossos de ferralla i d’altres materials han causat també danys a diversos cotxes en precipitar-se al carrer del Castell i l’avinguda Catalunya, la principal artèria del municipi. No hi ha hagut cap vianant ferit per l’impacte dels materials precipitats per l’ona expansiva. El carrer del Castell resta tallat, mentre que a l’avinguda Catalunya s’hi han fet restriccions de trànsit fins que s’ha retirat el material perillós.

 

Instants després de l’explosió s’han desplaçat nombroses dotacions de la Policia Local, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Serveis d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil. També hi han acudit de seguida tècnics i treballadors de diverses àrees de l’Ajuntament, així com diversos membres de l’equip de govern, encapçalats per l’Alcaldessa. Els tècnics de l’Ajuntament ja estan treballant junt amb els Bombers i Mossos d’Esquadra per avaluar si hi ha danys estructurals a l’edifici. A més, l’Ajuntament tancarà l’entrada de l’edifici, que ha quedat molt malmesa, per evitar el pillatge. La Policia Local efectuarà igualment vigilàncies especials mentre duri el desallotjament dels veïns. 

 Imatges relacionades

 • 120502 explosiogas balcoavcatalunya

  120502 explosiogas balcoavcatalunya

 • 120502 explosiogas facanaccastell

  120502 explosiogas facanaccastell

 • 120502 explosiogas gruabombers

  120502 explosiogas gruabombers

 • 120502 explosiogas tallccastell

  120502 explosiogas tallccastell

 • 120502 explosiogas facanaccastell2

  120502 explosiogas facanaccastell2

 • 120502 explosiogas tallavcatalunya

  120502 explosiogas tallavcatalunya