Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

El Parlament aprova mantenir P3 a Can Periquet i construir l’institut-escola

4 de maig de 2012La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar ahir, amb els vots en contra de CiU, que es reobri la línia de P3 a Can Periquet per al proper curs escolar 2012-2013 i que es faci la construcció de l’institut-escola.

 

La decisió va ser fruït de les propostes de resolució presentades pels grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA i les esmenes d’ERC i PP a la Comissió d’Ensenyament. Tots els grups van defensar la necessitat de continuar amb el projecte educatiu de Can Periquet i que, degut a la situació de l’ensenyament al municipi, és necessari crear l’institut-escola perquè implica “alhora comptabilitzar la solució de les necessitats amb les exigències d’ajustar la despesa educativa”, tal i com es recull en el text d’una de les mocions aprovades.

 

El grup de CiU va al·legar que la voluntat del Govern català és mantenir l’escola amb els alumnes actuals i no ampliar el número durant els propers anys ja que les estadístiques preveuen un descens de la natalitat. Tot i això, els grups de l’oposició al Parlament li van recordar que enguany el número de preinscripcions al municipi han superat la quantitat de places ofertades a Palau, per tant, no van donar per vàlid l’argument del grup majoritari a la cambra catalana. A més, van recordar a CiU que el mandat del Parlament “és d’obligat compliment per part del govern, així que han de matricular els alumnes de P3 a Can Periquet i construir l’insitut-escola”.

 

Les mocions van ser aprovades amb els vots favorables dels grups del PSC, ICV-EUiA, PP, ERC i C’s.

 

VALORACIÓ DEL MUNICIPI

 

A la Comissió d’Ensenyament van assistir l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, la Tinent d’alcalde de Territori, Àngels Marcuello, el Tinent d’alcalde d’Educació, Joan Carles Tinoco i integrants de l’AMPA de Can Periquet. A la sortida de la Comissió es van viure moments d’alegria i emoció. “Hem aconseguit una cosa més- deien les mares- tot i que sabem que ara el Govern pot dir que no ho compleix, però avui es veu el fruït de tantes preocupacions”, van afegir.

 

Per la seva banda, des de l’Ajuntament, l’alcaldessa va fer una valoració molt positiva: “el Consistori sempre ha lluitat per la millora de la qualitat de l’educació al municipi, i no podem deixar que ens retallin el que tant ens ha costat aconseguir”. Tant Marcuello com Tinoco van expressar la seva satisfacció pel resultat “ja que les propostes de moltes altres escoles no han estat aprovades. Tot i això, ara hem d’esperar per saber quins tràmits han de seguir les famílies que vulguin matricular els seus fills a Can Periquet”.

 

 

REUNIÓ PRÈVIA

 

El passat 28 de març, els grups parlamentaris, els regidors de l’Ajuntament i l’AMPA de Can Periquet van mantenir una reunió al Parlament per analitzar la situació. En aquella reunió, els grups de PSC, ICV-EUiA, PP, ERC i SI van assegurar que votarien en favor de les propostes presentades a la cambra catalana, mentre que CiU va dir que ho faria en funció de la implicació pressupostària que suposés.

 Imatges relacionades

  • Votació a favor de les mocions presentades

    Votació a favor de les mocions presentades

  • Foto de grup al Parlament de Catalunya

    Foto de grup al Parlament de Catalunya

  • Assistents de Palau-solità i Plegamans a la sessió

    Assistents de Palau-solità i Plegamans a la sessió