Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L'Ajuntament programa una dotzena d'actes per la Setmana de la Dona

2 de març de 2007L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, a través de les regidories d'Esports, de Serveis Socials i de Joventut, ha programat tota una sèrie d'activitats per a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que es celebra el 8 de març. En concret, s'han previst una dotzena d'activitats entre xerrades, tallers, concerts i exposicions que s'han repartit al llarg de la setmana.
A continuació, oferim un breu resum de tots els actes:

DEL 5 A L'11 DE MARÇ

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: RECORREGUT PER LA HISTÒRIA DE LA DONA TREBALLADORA. Veïnes del municipi han aportat fotografies antigues a on, a diferents àmbits laborals i domèstics, podem veure com han canviat els temps per a la dona treballadora.

Inauguració: Dilluns, 5 de març a les 19 hores
Horari: De 17 a 21 hores
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor.


DILLUNS 5 DE MARÇ

TALLER D'AUTOESTIMA. Tècniques que permeten conèixer-nos millor i apreciar les nostres qualitats amb l'objectiu de millorar les relacions amb els altres.

Horari: de 09.30 a 11.00 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Gimnàs 1.

TALLER DE RISOTERÀPIA (sessió migdia) Disciplina que desenvolupa els mecanismes dels riure per tal d'assolit beneficis físics i emocionals com són la tonificació muscular, l'alleujament de l'estrès o la relaxació muscular.

Horari: de 15.15 a 16.45 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Gimnàs 1.

DIMARTS 6 DE MARÇ

XERRADA: “BENEFICIS DE L'ACTIVITAT FÍSICA EN L'ENVELLIMENT” Un envelliment actiu té una incidència directa sobre l'alentiment dels processos fisiològics derivats de la menopausa i del desgast del sistema ossi. Un programa d'activitat física adequat eleva la qualitat de vida i el nivell d'autonomia de l'usuari.

Horari: de 10.00 a 11.30 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Sala d'escacs.

TALLER DE RISOTERÀPIA (sessió vespre) Disciplina que desenvolupa els mecanismes dels riure per tal d'assolit beneficis físics i emocionals com són la tonificació muscular, l'alleujament de l'estrès o la relaxació muscular.

Horari: de 19.00 a 20.30 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Sala d'escacs.

DIMECRES 7 DE MARÇ

TALLER DE ‘MÈTODE PILATES' (sessió matí) Disciplina de l'àmbit de la salut que, mitjançant la motricitat intel•ligent, cerca millorar la tonificació muscular i la correcció postural. Ideal per a mantenir la forma física a la vegada que per a millorar la salut.

Horari: de 09.30 a 11.00 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Gimnàs 1.

ESPECTACLE MUSICAL: HOMENATGE MUSICAL A LA DONA A CÀRREC DE LEA SHALOM I BOHÈMIA CAMERATA Un repertori vers la dona i la mare; entre la música popular i la clàssica. Agradarà tant a dones com a homes de totes les edats. Espectacle a càrrec de Lea Shalom i Bohèmia Camerata.
Entre la música popular i la música clàssica. Però, això sí, un repertori basat sempre en temes que tenen a veure amb la dona (de tot el món). Des de els grans èxits de dones com Chavela Vargas o la gran cantant del Líban Fayroz, fins a les peces clàssiques com “Ave Maria” o les cançons de bressol més conegudes dedicades als petits i a les seves mares. La dona, la mare... com a protagonistes. Un repertori que agradarà a les dones, però també als homes, és clar. Un repertori basat en el virtuosisme d'una dona i violinista excepcional, Lea Shalom. Un espectacle a càrrec de Lea Shalom i Bohèmia Camerata.

Horari: de 18.00 a 20.00 h.
Espai: Plaça 11 de setembre – al costat de l'Ajuntament (Si plogués, l'espectacle es faria al Teatre de la Vila)

XERRADA ‘SEXISME I PUBLICITAT' Estem envoltats de publicitat que pretén arribar a nosaltres mitjançant imatges i textos impactants. Tot sovint trobem arquetips de gènere que hem d'aprendre a reconèixer i superar.

Horari: de 18.00 a 19.00 h.
Espai: Masia de Can Cortès.
+INFO: Inscripcions al Punt Palau (davant ambulatori): 93.864.51.18

TALLER DE ‘MÈTODE PILATES' (sessió vespre) Disciplina de l'àmbit de la salut que, mitjançant la motricitat intel•ligent, cerca millorar la tonificació muscular i la correcció postural. Ideal per a mantenir la forma física a la vegada que per a millorar la salut.

Horari: de 20.00 a 21.30 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Gimnàs 2.

DIJOUS 8 DE MARÇ


XERRADA ‘SEGURETAT, PREVENCIÓ I AUTODEFENSA FEMENINA La xerrada serà conduïda per una parella de Mossos d'Esquadra de la Oficina d'Atenció a la Víctima. Ens explicaran com evitar les estafes i fraus que existeixen avui dia, consells de seguretat personal i autodefensa en el carrer i en el domicili; i ens assessoraran sobre denúncies i actuacions relacionats amb delictes que afecten a les dones.

Lloc: Auditori de la Masia Can Cortés.
Horari: de 11.00 a 12.30 h.
Espai: Masia de Can Cortès.

III EDICIÓ ‘GASTRONOMIA: UN PONT ENTRE CULTURES' Presentació i degustació de plats típics de les diferents cultures que avui composen la nostra societat catalana, com a pilar cultural i social a càrrec de l' Associació de “Dones per les Dones” de Palau-solità i Plegamans.

Horari: de 18.00 a 20.00 h.
Espai: Teatre de la Vila.

DIVENDRES 9 DE MARÇ

TALLER DE TAI-TXÍ Gimnàstica dolça d'origen oriental, ideal per a totes les edats, que desenvolupa la resistència cardiovascular, la tonificació muscular, la coordinació i la flexibilitat.

Horari: de 10.00 a 11.30 h.
Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Zona d'aparcament.


TALLER DE RELAXACIÓ Tècniques de control de la respiració i del to muscular per tal de combatre la tensió acumulada al dia a dia. Permet millorar des del grau de descans durant les hores de son fins a l'estat d'ànim per a enfrontar els reptes de cada jornada.

Horari: de 19.00 a 20.30 h.

Espai: Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor – Gimnàs 2.

SOPAR Punt de reunió i d'intercanvi d'impressions. Sopar i animació musical en directe (grup ‘Paradise') per 30€. No cal reserva prèvia.

Horari: a les 21.00 h.
Espai: Masia Julià

Adhesió al Manifest de la Diputació

D'altra banda, l'Ajuntament també s'ha adherit al manifest proposat per la Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya amb motiu del Dia internacional de la dona. En el manifest, les administracions denuncien les discriminacions que encara existeixen en l'àmbit laboral, la reproducció d'estereotips masclistes, la lleu incorporació de l'home a les responsabilitats familiars, la violència de gènere i la doble discriminació de la dona immigrant, entre altres.
El mateix manifest parla de la necessitat d'incrementar les mesures a favor de la conciliació de la vida laboral, familiar, social i personal, d'afavorir la participació política de les dones, d'aconseguir que les dones puguin exercir tots els seus drets com a ciutadanes i d'afavorir polítiques municipals basades en la igualtat.


Imatge
Portada del programa de la Setmana de la Dona

Imatges relacionades

  • Imatge antiga d'una veïna de Palau treballant

    Imatge antiga d'una veïna de Palau treballant

Enllaços relacionats