Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

Més de 20 mil visitants fan que el Mercat Medieval assoleixi un gran èxit

29 de maig de 2012L’edició d’enguany del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana, 26 i 27 de maig, ha tornat a assolir un èxit rotund pel que fa a l’afluència de visitants i a la participació ciutadana. Es calcula que més de 20 mil persones han visitat el Mercat Medieval, que ja s’ha consolidat com a un esdeveniment turístic, d’oci i cultural de referència a la comarca.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, es mostra “gratament sorpresa per la bona acollida de la gent pel que fa a la nova ubicació d’una part del Mercat Medieval”. I és que aquest any el Mercat Medieval no ha afectat l’avinguda Catalunya, que és la principal artèria de la població. A canvi, ha estrenat com a nou espai el Parc de Can Linares, creat al 2009. Amb tot, el Castell de Plegamans ha continuat essent el símbol i centre neuràlgic del Mercat Medieval.

 

“Molts paradistes i visitants de fora que coneixen altres mercats medievals m’han comentat que aquest és especial i molt acollidor pel magnífic entorn dels voltants del castell, amb boscos i camps i molt bones vistes”, afegeix l’Alcaldessa. Padrós destaca també “l’èxit assolit per les noves actuacions d’enguany”, així com la participació de moltes entitats i associacions del municipi. “Vull agrair tothom qui ha posat el seu gra de sorra per assolir aquest èxit, des de les entitats fins als tècnics i treballadors de l’Ajuntament i de Ràdio Palau, els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja i els agents de la Policia Local que han vetllat perquè tot s’hagi desenvolupat de la millor manera possible”.

 

Gran part de les entitats del municipi van participar en el Mercat Medieval, ja sigui amb la realització de diferents espectacles i activitats, així com amb la instal·lació de les seves pròpies parades. A més a més, el grup d’havaneres els Escamarlans de Palau i les associacions ADISPAP i Palau Solidari van col·laborar amb la Marató de TV3 per la pobresa recollint fons per destinar-los a aquesta iniciativa.

 

El regidor de Cultura, Turisme i Comerç, Miquel Rovira, coincideix amb l’Alcaldessa en valorar com a molt exitosa l’edició d’enguany donat el gran nombre de visitants. “Hi ha hagut més visitants dels que preveia”, confessa el regidor. “Han vingut molts visitants de municipis del nostre entorn”, afegeix Rovira, qui destaca que “alguns espectacles, com la lluita de cavallers, van arribar a reunir entre 3 i 4 mil persones en un únic passi”. Pensant ja en l’organització del Mercat Medieval 2013, el regidor apunta alguns retocs: “Cal reforçar la senyalització perquè algunes persones anaven una mica perdudes amb el canvi d’ubicació i pel fet que el Parc de Can Linares és força nou i no tothom el coneixia”.

 

Mobilitat

El fet que el Mercat Medieval no ocupés l’av. Catalunya va fer que no es ressentís substancialment la mobilitat al municipi. En les hores de màxima afluència, durant la tarda de les dues jornades, l’aparcament habilitat al costat del Castell de Plegamans i els carrers de l’entorn van omplir-se de vehicles estacionats.

 

Amb tot, el Bus Medieval gratuït proporcionat per Autocars Serrat va contribuir a facilitar-hi l’accés i evitar aglomeracions de trànsit. Aquest bus llançadora unia el Pavelló d’Esports i l’aparcament situat al seu costat amb el Mercat Medieval. Durant l’horari del mercat, el Bus Medieval va realitzar expedicions cada 30 minuts. En gairebé tots els viatges el microbus anava pràcticament ple.Imatges relacionades

 • 120529 mercatmedieva parccanlinares

  120529 mercatmedieva parccanlinares

 • 120529 mercatmedieval lluitacavallers

  120529 mercatmedieval lluitacavallers

 • 120529 mercatmedieval cercavila

  120529 mercatmedieval cercavila

 • 120529 mercatmedieval camell

  120529 mercatmedieval camell

 • 120529 mercatmedieval ambientccastell

  120529 mercatmedieval ambientccastell

 • 120529 mercatmedieval membresgovern

  120529 mercatmedieval membresgovern

Documentació adjunta