Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

Nous contenidors de recollida d'oli domèstic

29 de maig de 2012 

Un total de 16 municipis ja comparteixen el servei de recollida del Consorci de Residus del Vallès Occidental que facilita a la ciutadania el reciclatge d’aquesta fracció

 

Palau-solità i Plegamans s’ha afegit als municipis del Vallès Occidental que fan recollida d’oli domèstic, amb deu contenidors als carrers. Amb aquesta  incorporació ja són 16 els municipis que comparteixen el servei de recollida del Consorci. La recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei la porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO. Amb aquesta tasca s’ofereixen sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

 

Amb la instal·lació dels contenidors de recollida de l’oli domèstic, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i  el Consorci aposten per un servei accessible i sense horaris, millorant l’eficiència i l’abast del servei anterior. Els ciutadans i ciutadanes només cal que acumulin l’oli a casa en una ampolla de plàstic i la llencin al contenidor.

 

Així, s’han retirat els antics tres contenedors d’oli que obligaven l’usuari a buidar-hi el recipient per 10 nous contenidors amb un sistema de recollida més còmode. Els nous 10 contendiors de recollida d’oli domèstic a Palau-solità i Plegamans estan situats als següents indrets:

 

-          Carrer Major (Can Falguera)

-          Camí Reial (Carrer de Dalt)

-          Plaça del Molí (Pla de l’Alzina)

-          Carrer Padró (Centre)

-          Carrer Sant Joan (la Pedra Llarga)

-          Carrer Boters (Can Periquet)

-          Carrer Nou (Serra de Can Riera)

-          Carrer Sagrera (la Sagrera)

-          Carrer Tarragona (Montjuïc)

-          Camí de la Serra (Plegamans Sud)

 

Punts d’informació

 

Per tal d’informar la ciutadania sobre el servei i sobre els avantatges de la recollida separada de l’oli s’instal·laran punts informatius al poble. El matí del dimarts 29 de maig el punt d’informació ha estat instal·lat a la plaça del Molí. Demà dimecres estarà situat a la plaça de la Vila des de les 9 del matí fins la una del migdia. I coincidint amb la festa del Dia del Medi Ambient, el 9 de juny al matí es podrà trobar informació al Parc de l’Hostal del Fum.

 

En aquests punts també es repartiran embuts per facilitar la recollida de l’oli de la cuina a casa i poder-lo dipositar en ampolles de plàstic, per després portar-les, un cop plenes, al contenidor.

 

 

Beneficis ambientals i socials

 

Des de l’antiguitat l’oli ha centrat la dieta mediterrània i encara ara és un dels aliments més utilitzats a totes les cuines del nostre país. Si es separa l’oli a casa, s’aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura.

 

També s’aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram. A més, l’oli recollit es recicla i es transforma en forma de biodièsel, així  es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.

 

Aposta per la recollida d’oli domèstic

 

El Vallès Occidental és la primera comarca de Catalunya que ha fet una recollida d’oli domèstic comarcal generalitzada i que aposta decididament pels contenidors de recollida d’oli domèstic al carrer.

 

El 2009, el Consorci per a la Gestió de Residus va iniciar la recollida d’oli domèstic a 11 municipis del Vallès Occidental amb la instal·lació de contenidors als carrers. Actualment el servei ja es presta a 16 municipis de la comarca i es compta amb una cinquantena de contenidors. L’any 2011 es van recollir 26.408 quilos d’oli i aquest any es preveu arribar als 40.000  quilos.

 Imatges relacionades

 • 120529 noucontenidoroli detall

  120529 noucontenidoroli detall

 • 120529 noucontenidoroli cpadro

  120529 noucontenidoroli cpadro

 • Punt d'informació sobre la recollida d'oli domèstic, organitzat pel Consorci de Residus i l'Ajuntament, maig 2012

  Punt d'informació sobre la recollida d'oli domèstic, organitzat pel Consorci de Residus i l'Ajuntament, maig 2012

 • Al punt d'informació obsequien amb un embut especial

  Al punt d'informació obsequien amb un embut especial

Documentació adjunta

Enllaços relacionats