Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

L’Ajuntament i els Voluntaris de Protecció Civil signen un nou conveni de col·laboració

30 de maig de 2012L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el President de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palau-solità i Plegamans, Daniel Ruiz, van signar ahir, 29 de maig, el nou conveni de col·laboració entre ambdues entitats. La signatura va tenir lloc a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. Padrós i Ruiz van estar acompanyats en l’acte per la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, l’Inspector en Cap de la Policia Local, Xavier Virgili, i el Coordinador de l’Àrea Municipal de Seguretat, Joan Gràcia.

 

L’Alcaldessa va començar la seva explicació recordant que la col·laboració entre les dues entitats es remunta a l’any 2000: “Des d’aleshores que hem treballat moltíssim amb els Voluntaris de Protecció Civil, abans com a agrupació i ara com a associació”. “Agraïm el treball el treball que duen a terme des de fa molts anys en col·laboració amb la Policia Local i atenent els Plans d’Emergència, així com la seva participació activa en els esdeveniments que tenen lloc a la població”, va continuar Padrós.

 

Per la seva banda, el president de l’Associació de Voluntaris va destacar que “el nou conveni introdueix canvis importants, fruit de la negociació que s’ha dut a terme en el darrer any amb l’objectiu de continuar donant el servei a la població”. Entre els punts del conveni, el representant dels voluntaris va posar l’accent en la inclusió d’un apartat que preveu la formació del voluntariat mitjançant els programes de formació de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil de Catalunya i a càrrec de l’Ajuntament. “Això ens permetrà donar un servei millor i amb més professionalitat”, va resumir Ruiz.

 

“Valorem molt la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil com a complement a la seguretat ciutadana. Sempre estan allà, en situacions d’emergència i en esdeveniments públics i l’Ajuntament vol continuar aquesta magnífica col·laboració”, va subratllar la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, qui també va puntualitzar que “els Voluntaris de Protecció Civil surten guanyant amb les condicions del nou conveni, ja que els deslliura de determinades despeses, les clarifica i, en paral·lel, se’ls cedeix l’antiga caseta de la Creu Roja”. “El conveni posa en ordre diverses qüestions, cosa que creiem que és positiu per a ells”, va afegir.

 

Pel que fa a les despeses, el coordinador de l’Àrea Municipal de Seguretat va detallar que en l’anterior conveni se’ls adjudicava una quantitat anual amb la qual havien de fer front a tots els costos necessaris perquè els voluntaris prestessin els diversos serveis. “Aquesta quantitat no era suficient per proveir-se de benzina, fer fornt a totes les despeses dels vehicles i altres qüestions que ara assumeix l’Ajuntament directament”, va concloure Joan Gràcia.

 

Assignació de despeses i nou local

I és que entre les principals novetats del conveni hi ha modificacions en qui fa front de determinades despeses. Ara l’Ajuntament es fa càrrec de forma directa de diversos costos, com els derivats dels vehicles i el seu ús, incloent-hi el combustible, impostos, Inspecció Tècnica, reparacions i manteniment. També cedeix un edifici municipal com a local i base per a l’associació. Es tracta de l’edifici conegut com la caseta de la Creu Roja, a prop de la intersecció entre l’avinguda Catalunya i la carretera C155. Aquest edifici s’està acabant d’adequar, per la qual cosa encara no està operatiu si bé es preveu que pot estar-ho en breu i en compliment de les normatives corresponents. L’Ajuntament es fa càrrec també de les despeses d’aquest edifici, des de les factures dels diversos serveis i fins al manteniment.

 

En paral·lel, amb el nou conveni l’Ajuntament atorga una subvenció anual de 6.000 euros per a altres despeses, com material tècnic, material de neteja i oficina, vestuari o assegurances dels voluntaris durant les intervencions, entre altres. L’Associació haurà de lliurar memòries econòmiques i factures a l’Ajuntament per acreditar les seves despeses. Aquesta subvenció és inferior a la del conveni anterior (9.000 euros), però s’ha de tenir en compte que abans els voluntaris havien de fer finançar amb aquesta quantitat totes les despeses que generava la seva activitat, mentre que amb l’actual conveni l’Ajuntament n’assumeix directament una bona part d’aquestes.

 

D’altra banda, el conveni estableix la participació dels Voluntaris de Protecció Civil en els diversos serveis (extraordinaris, d’emergències i ordinaris) i concreta amb quins mitjans i efectius. Alhora, estableix la coordinació dels diversos serveis i operatius entre els Voluntaris de Protecció Civil, la Policia Local, l’Ajuntament i altres cossos de seguretat, si s’escau.Imatges relacionades

  • Padrós i Ruiz signen el conveni, acompanyats per Marcuello i Gràcia

    Padrós i Ruiz signen el conveni, acompanyats per Marcuello i Gràcia

  • Acte de signatura a la Sala de Plens

    Acte de signatura a la Sala de Plens

  • Simulacre d'emergència a l'Escola Bressol Patufet en que hi van participar la Policia Local i els Voluntaris de Protecció Civil

    Simulacre d'emergència a l'Escola Bressol Patufet en que hi van participar la Policia Local i els Voluntaris de Protecció Civil