Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de setembre

Una seixantena de persones reviuen la tradició en la Festa del Segar

18 de juny de 2012Una seixantena de persones van participar aquest passat diumenge al matí en la tradicional Festa del Segar, que vol donar a conèixer a tothom les antigues arts de les feines del camp. Entre els participants s’hi van comptar l’Alcaldessa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i els regidors Miquel Rovira, Joan Segrelles, David Abascal i Àngels Marcuello, en representació de l’equip de govern.

 

Tant Padrós com Rovira no van dubtar en agafar les eines i posar-se mans a l’obra. L’Alcaldessa va deixar ben paleses les seves arrels lligades al camp, en demostrar el seu domini del volant. “M’ha fet molta il·lusió recuperar records de la meva infantesa, quan acompanyava el meu avi i el meu pare a segar”, va confessar Padrós després de segar. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Miquel Rovira, subratlla que es tracta d’una celebració “molt important pel fet que recorda i conserva les tradicions d’aquest poble, amb una història fortament lligada a la pagesia”. Rovira avança que de cara a l’any que ve “s’estudia junt amb els organitzadors la possibilitat de vincular la Festa del Segar amb de Sant Isidre, que té lloc al maig, de manera que a través d’activitats diverses, com exposicions, conferències i xerrades, es recuperi la memòria històrica del poble a través de les feines del camp”.

 

Els segadors es van aplegar ben d’hora, a les 9 del matí als camps adjacents a la Masia de Can Boada Vell. Hi havia dos camps de civada per segar. Un dels camps es va segar amb una màquina antiga: Dalladora – lligadora de garbes de cereals dels anys 40 accionada per un tractor model Deutz dels anys 50. El segon camp es va segar amb volant a càrrec d’una colla de 6 segadors i alguns aprenents. Després de la feina, va arribar la recompensa, en forma d’un bon esmorzar de segadors, a base de pa amb tomàquet, botifarra cuita i cansalada, tot plegat regat amb porrons de vi i càntirs d’aigua.Imatges relacionades

  • Sega a mà

    Sega a mà

  • Sega amb una màquina antiga

    Sega amb una màquina antiga

  • L'Alcaldessa Teresa Padrós i el regidor Miquel Rovira amb alguns dels segadors

    L'Alcaldessa Teresa Padrós i el regidor Miquel Rovira amb alguns dels segadors