Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Viatges nocturns i sopar a la fresca en la 19a Nit del Tren

18 de juny de 2012Un bon nombre de persones van participar en la 19a Nit del Tren, una celebració que organitza cada any l’Associació Cultural Amics del Ferrocarril, ocasió en la que fan circular els trens del Parc de l’Hostal del Fum horari nocturn, fins a les 2 de la matinada. D’entre totes les persones que hi van acudir, un total de 61 van gaudir també del sopar a la fresca, amenitzat amb el concert en directe d’una banda Dixie.

 

En la festa, a més de fer circular un total de 8 trens diferents, es van exposar els tres nous vagons que s’afegeixen a la col·lecció de màquines del Tren de Palau, si bé aquests no circularan fins que es culminin les proves de seguretat. Entre els vagons i locomotores que van passejar els viatgers per l’Hostal del Fum en plena nit, s’hi va comptar la Big Viñas, una locomotora a vapor que és considerada com la joia de la corona de l’entitat.

 

L’Alcadessa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, la Tinenta d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Àngels Marcuello, i el regidor de Cultura, Miquel Rovira, van assistir-hi per gaudir dels viatges nocturns en tren i donar suport a aquesta iniciativa. Teresa Padrós destaca “la gran feina que fan els Amics del Ferrocarril des de fa molts anys per crear i mantenir una infraestructura i uns trens molt estimats al nostre poble i que són un gran atractiu del municipi”.

 

Josep Guerrero, president de l’Associació Cultural Amics del Ferrocarril, recorda que el proper novembre “serà el 20è aniversari de la nostra associació i del Tren de Palau”. “Gràcies a l’esforç, la il·lusió i les ganes de l’equip humà de l’associació hem creat, mantenim i millorem dia a dia un recorregut de vies de 3,1km i les diferents màquines que tenim”, recorda Guerrero, abans de precisar que “es va començar amb 20 metres de via”. Alhora, subratlla que “això no hauria estat possible sense la col·laboració de l’Ajuntament, que ens va cedir aquest meravellós entorn del Parc de l’Hostal del Fum”.

 

El Tren de Palau funciona els diumenges i festius, d’11 a 13h, excepte al juliol i l’agost i en dates nadalenques. Després de les vacances estivals, el tren torna a funcionar l’últim cap de setmana d’agost, coincidint amb la Festa Major de Palau-solità i Plegamans. Les màquines, tirades per locomotores elèctriques, hidràuliques i de vapor, recorren el Parc de l’Hostal del Fum, un indret amb un alt valor ecològic i paisatgístic. Els viatges tenen una vessant lúdica, ja que el públic hi participa interpretant el paper de viatgers mentre que els socis de l’associació fan d’operadors ferroviaris: cap d’explotació, cap d’estació, cap de tren, maquinista, ajudant... El preu del bitllet per viatjar-hi és de 2 euros i qui ho desitgi pot fer també donatius. La recaptació es destina al manteniment i millora de les màquines i les vies. Cada mes de novembre s’organitza una jornada en la qual tots els ingressos derivats dels bitllets es donen a una entitat solidària.Imatges relacionades

  • Una de les màquines del Tren de Palau

    Una de les màquines del Tren de Palau

  • Nit del Tren del 2009

    Nit del Tren del 2009

  • El Tren de Palau recorre els bells paratges de l'Hostal del Fum

    El Tren de Palau recorre els bells paratges de l'Hostal del Fum

Enllaços relacionats