Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 16 d'agost

La Diputació lliura a l'Ajuntament l'Estudi de Camins Escolars

2 de juliol de 2012La Diputació de Barcelona ha elaborat l'Estudi de Camins Escolars de Palau-solità i Plegamans, que proposa actuacions urbanístiques i educatives per promoure que els nens i les nenes puguin anar a l'escola en modes sostenibles, i de manera autònoma i segura. El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Alberto Villagrasa, l'ha lliurat aquest matí a l'alcaldessa del municipi, Teresa Padrós.

 

A l'Estudi es proposen actuacions urbanístiques, com ara la instal·lació de plataformes a nivell, l'ampliació de voreres, l'adaptació i la implantació de nous passos de vianants, la reordenació d'aparcaments o  la senyalització específica dels camins escolars, entre altres. També s'hi proposen activitats educatives per fomentar l'assoliment dels objectius propis del camí escolar. Aquest treball ha tingut un cost de 14.809€, dels quals 3.000 els ha aportat l'Ajuntament, i la resta, la Diputació.


D’entre les millores urbanístiques que proposa l’Estudi, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja n’ha executat algunes i té previst realitzar-ne més durant aquest estiu, aprofitant les vacances escolars. En total, el pressupost municipal d’enguany dedica 45.000 euros per a aquestes actuacions, que inclouen millores en les voreres per fer-les més accessibles i segures, o accions en la senyalització viària, entre altres. L’equip de govern de l’Ajuntament preveu recollir més actuacions recomanades a l’Estudi en el pressupost municipal del proper any.

El Camí Escolar és una iniciativa educativa i urbanística de mobilitat i accessibilitat que comprèn actuacions en diversos àmbits i que té com a objectius garantir l'accés dels escolars als diferents centres educatius amb les màximes condicions de seguretat i minimitzar els efectes que els desplaçaments de l'alumnat puguin comportar a l'entorn del centre educatiu.

 

Com a objectius específics d'aquests tipus d'estudis, hi destaquen repartir de forma més equitativa l'espai viari, pacificar el trànsit, incrementar la seguretat i el confort dels vianants -en particular de les persones amb mobilitat reduïda- i dels ciclistes, restringir l'ús del cotxe en aquells espais en què pugui comportar un conflicte de convivència amb la resta d'usuaris de la via pública i millorar la qualitat ambiental de l'entorn dels centres.Imatges relacionades

  • Acte de lliurament a la Sala de Plens

    Acte de lliurament a la Sala de Plens

  • Villagrasa signa al Llibre d'Honor de la vila, acomopanyat per Padrós i altres regidors i regidores

    Villagrasa signa al Llibre d'Honor de la vila, acomopanyat per Padrós i altres regidors i regidores

  • Acte de lliurament a la Sala de Plens

    Acte de lliurament a la Sala de Plens

Documentació adjunta

Enllaços relacionats