Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

L'Ajuntament signa un conveni amb altres municipis per ajudar les empreses a exportar

4 de juliol de 2012L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb els consistoris de la Llagosta, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda amb la finalitat de dur a terme el projecte pilot Exportes?, de suport a la internacionalització de les petites i mitjanes empreses. A banda d'aquesta iniciativa, el conveni preveu la realització conjunta d'altres projectes d'interès comú en l'àmbit de la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, atesa la forta homogeneïtat de l'estructura econòmica i les necessitats del teixit productiu dels quatre municipis.

 

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a Santa Perpètua de Mogoda. L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha estat la responsable de signar en representació de l'Ajuntament de la vila. Així mateix ho han fet Alberto López, Alcalde de la Llagosta; Ramon Mayoral, Alcalde de Polinyà; i Isabel Garcia, Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda.

 

Teresa Padrós ha reclamat que "s'aturin les retallades que duen a terme els governs de l'Estat i de la Generalitat perquè estan dificultant molt que els ajuntaments puguem fer polítiques adreçades a crear llocs de treball i a donar suport a les empreses del territori".

 

El projecte 'Exportes?'

El 16 de juliol tindrà lloc a Polinyà la primera la reunió informativa de la iniciativa EXPORTES? Projecte pilot de suport a la internacionalització de les petites i mitjanes empreses. Posteriorment hi haurà sessions informatives a la resta dels municipis signants. L'objectiu de la sessió és presentar el contingut del projecte, la metodologia de treball i la forma de selecció de les empreses participants i comptarà amb la presència d'assessors especialitzats.

 

S'adreça a empreses de qualsevol sector productiu, de menys de 50 treballadors, que estiguin interessades en iniciar o consolidar la seva activitat exportadora. Aquest projecte pretén donar resposta a les dificultats que les petites i mitjanes empreses industrials i de serveis tenen per iniciar i consolidar els seus processos d'internacionalització, incorporant l'activitat exportadora com una de les eines fonamentals per guanyar rendibilitat i competitivitat en l'actual conjuntura econòmica. Les empreses de Palau-solità i Plegamans que hi estiguin interessades poden dirigir-se al Servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC); al telèfon 93.864.53.16 o a l'adreça electrònica DESOC@palauplegamans.cat. El DESOC es troba a l'edifici de Promoció Econòmica (c. Folch i Torres, 88-90).

 

El regidor d'Economia i d'Indústria de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Joan Segrelles, anima els empresaris "a aprofitar aquesta iniciativa, perquè l'exportació és una de les millors solucions davant la crisi al nostre país, tant per augmentar les vendes com per millorar la balança comercial".

 

El procés s'inicia amb la realització d'un autodiagnòstic de la situació de l'empresa, que determina quines són les potencialitats i riscos de la mateixa, així com les seves possibilitats d'èxit en un procés d'internacionalització. Si s'escau, les empreses que siguin susceptibles d'iniciar el procés d'internacionalització a curt termini gaudiran d'assessorament expert i individualitzat a fi i efecte de poder dissenyar un pla d'internacionalització a mida. Aquest servei, subvencionat pels ajuntaments promotors i per la Diputació de Barcelona, és completament gratuït per a les empreses que hi vulguin participar.Imatges relacionades

  • D'esquerra a dreta, els alcaldes i alcaldesses: Ramon Mayoral, Teresa Padrós, Isabel Garcia i Alberto López

    D'esquerra a dreta, els alcaldes i alcaldesses: Ramon Mayoral, Teresa Padrós, Isabel Garcia i Alberto López