Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

L’Ajuntament dóna suport a les entitats perquè duguin a terme diverses activitats

25 de juliol de 2012L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va signar ahir, 24 de juliol, convenis específics amb quatre entitats diferents del municipi per fer possible que puguin organitzar activitats i esdeveniments. “Sense entitats no hi ha cultura popular ni participació”, ha recordat l’Alcaldessa, Teresa Padrós, en l’acte de signatura dels diversos convenis. La regidora de Festes, Carme Sanz, també era present en l’acte. “Abans es feien subvencions específiques per a temes concrets, ara la llei obliga a signar convenis de col·laboració”, ha especificat Sanz.

 

Per tal de signar els convenis, hi eren presents també els representants de les quatre entitats: Francesc Duran i Joan Ros, de l’Associació Revetlla de Sant Pere de la Sagrera; Jordi Plaza, de les Cabres de Palau-solità i Plegamans; Vicenç Grau, de les Vaques de Palau-solità i Plegamans; iRafael Nualart, dels Deixebles del Diable de la Pedra Llarga.

 

Pactes

Els convenis inclouen una sèrie de drets i deures per a les parts, si bé cadascun d’ells té especificitats segons la naturalesa de cada entitat signant i de les activitats que organitza. Els quatre pactes tenen en comú que les entitats queden subjectes a col·laborar en els processos participatius que engegui la regidoria de Festes i alguns dels seus membres hauran de matricular-se als cursos que l’Ajuntament impulsi per formar-los. Per exemple, recentment es va oferir un curs de manipulació, conservació i preparació d’aliments en parades col·locades en esdeveniments puntuals. Les entitats queden compromeses també a col·laborar en els processos participitaus de Reis, Carnestoltes, Sant Jordi, Sant Joan, Festa Major, Castanyada i Cap d’Any. En paral·lel, a cadascuna d’elles se l’atorga la responsabilitat d’organitzar actes concrets. A més, els convenis obliguen a totes les entitats signants un sistema comptable rigorós i al dia.

 

Els quatre convenis estan dotats amb quantitats que van entre mil i tres mil euros, segons el nivell de despesa que comporta l’organització d’actes concrets que li pertoca a cada entitat i altres factors, com ara el nombre d’associats, les quotes que se’ls cobra o el nombre d’activitats proposades des de la regidoria i que duen a terme. Per a Francesc Duran, de l’Associació de la Revetlla de Sant Pere de la Sagrera, “el conveni proporciona estabilitat i seguretat pressupostària, cosa que ens permet organitzar la festa anual posant l’accent en la cultura, l’oci, la disbauxa i l’esport”. I és que Duran recorda que enguany s’ha organitzat la primera Milla Urbana, en la que van participar-hi uns 200 corredors. “La primera edició ha estat tot un èxit, ara treballarem per consolidar-la”, afegeix.

 

Segons Vicenç Grau, de les Vaques, el conveni suposa “poder fer moltes més coses de les que hem estat fent des de la creació de l’entitat”. Les Cabres i les Vaques sumen uns 200 associats cadascuna, amb l’objectiu de “fer moure el poble i treballar per dur a terme diverses tasques”, explica Grau.Rafael Nualart, dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, deixa clar que “no seria possible fer arrencar l’entitat ja que les activitats vinculades als correfocs comporten moltes despeses, com les assegurances”. La idea de crear l’entitat va sorgir a finals dels anys 90 i, finalment, fa pocs mesos que s’ha fet realitat. Ja compten amb 110 socis i s’estrenaran en el correfoc de la Festa Major, que organitzen ells.Imatges relacionades

 • 120725 convenideixeblesdimoni sanzpadrosnualart

  120725 convenideixeblesdimoni sanzpadrosnualart

 • 120725 convenirevetllastpere sanzpadrosrosduran

  120725 convenirevetllastpere sanzpadrosrosduran

 • 120725 convenicabres sanzpadrosplaza

  120725 convenicabres sanzpadrosplaza

 • 120725 convenivaques sanzpadrosgrau

  120725 convenivaques sanzpadrosgrau