Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

Col·laboració entre l’Ajuntament i Illa Comercial Palau pel comerç local

27 de juliol de 2012L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació Illa Comercial Palau han signat aquest matí un conveni de col·laboració que inclou suport econòmic perquè l’entitat desenvolupi diverses actuacions encaminades a consolidar el col·lectiu de comerciants, millorar el servei del comerç local i promocionar-lo.

 

L’acte de signatura ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. L’Alcaldessa, Teresa Padrós, i la presidenta d’Illa Comercial Palau, Juani Baeza, han estat les encarregades de signar-lo. Ho han fet acompanyades pel regidor de Comerç, Miquel Rovira. Baeza ha destacat que les campanyes i el suport al comerç local “són ara més importants que mai”. En concret, el conveni recull el compromís que pren Illa Comercial Palau a organitzar cinc campanyes diferents en l’any 2012: Tómbola, Fira Botiga, Nit de l’Illa, Castanyada i Nadal. Totes elles tenen la intenció de promocionar el comerç local “i fidelitzar encara més els clients palauencs”, ha afegit la presidenta de l’associació. Aquestes cinc actuacions programades per al 2012 tenen un cost pressupostat total de 43.200€. El pacte estableix que l’Ajuntament aportarà un màxim de 18.000€ per tal que es puguin dur a terme. A canvi, Illa Comercial Palau, a més d’organitzar-les, haurà de presentar la documentació justificativa dels projectes i del seu cost.

 

Miquel Rovira ha coincidit amb Juani Baeza sobre la importància de continuar donant suport al petit comerç. “A més de la crisi, ara hem d’afegir altres dificultats sobrevingudes, com la imminent pujada de l’IVA –hi ha productes que patiran un increment del 13%-, els canvis pel que fa a la llibertat d’horaris que pretén establir el govern estatal i que beneficiarà les grans superfícies en detriment del petit comerç, o permetre que es facin rebaixes tot l’any, cosa que pot confondre i provocar problemes als consumidors”, ha denunciat el regidor, qui, a més, ha sentenciat: “Tot plegat suposa una suma de dificultats afegides pels comerciants”. Donada aquesta situació, Rovira ha afegit que “l’Ajuntament vol continuar donant suport a totes les entitats i a tots els comerciants, però els hi hem de demanar que facin esforços per fer pinya i anar a una”. En aquest sentit, el consistori i les dues entitats que apleguen comerciants del municipi (Associació de Comerciants i Associació Illa Comercial Palau), han engegat una Taula de Treball conjunta, que de moment ja serveix per coordinar esforços. Baeza considera al respecte que “hi ha molt bona predisposició per totes les parts perquè perseguim els mateixos objectius, que és el més important, malgrat que cada associació té particularitats sobre com enfocar les diverses iniciatives”.Imatges relacionades

  • D'esquerra a dreta: Rovira, Padrós i Baeza en l'acte de signatura

    D'esquerra a dreta: Rovira, Padrós i Baeza en l'acte de signatura