Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Nou Centre Cívic a l’antic CAP

3 d'agost de 2012L’Ajuntament enllesteix durant aquest estiu els diversos treballs per adaptar l’edifici que acollia el Centre d’Atenció Primària (CAP) per reconvertir-lo en el nou Centre Cívic del municipi. L’Ajuntament preveu inaugurar-lo properament, de manera que la ciutadania pugui començar a utilitzar-lo a finals d’estiu.

 

L’objectiu del Centre Cívic és proporcionar espais de qualitat a les entitas on hi puguin desenvolupar les seves activitats. “Els espais seran compartits per totes les entitats”, especifica el regidor d’Equipaments, David Abascal. Alhora, “es vol aconseguir que el nou Centre Cívic esdevingui un punt de trobada per a l’ampli teixit social del municipi”, afegeix Abascal. Per tal de poder fer ús dels espais, les entitats han de demanar-ho amb antelació a la Masia de Can Cortès. Amb tot, es donarà un espai fix a l’entitat ADISPAP (Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans), donat que realitzen activitats permanents amb els seus associats. També s’adjudicarà a la Creu Roja la sala annexa de l’antic CAP, cosa que permetrà que aquesta associació torni a tenir una seu estable al municipi.

 

Un cop rehabilitat i adaptat al nou ús, l’edifici comptarà amb diversos tipus de sales, entre les quals n’hi ha una pavimentada amb parquet per poder fer-hi dansa o altres activitats similars. També inclou tallers equipats amb pica i aixetes d’aigua, imprescindibles per fer classes de pintura, per exemple. Tot l’edifici està connectat a internet i té xarxa wi-fi. 

 

L’adaptació de l’antic CAP per integrar-hi les entitats permet alliberar altres espais en edificis municipals. El cas més rellevant és el de l’edifici de Serveis Socials. Dues de les tres plantes de l’immoble es destinaven a entitats, cosa que obligava a les treballadores i als usuaris de Serveis Socials a amuntegar-se a la planta baixa. Aquesta situació havia provocat informes negatius de la Inspecció de Treball. Amb la redistribució dels espais que s’alliberaran, l’Ajuntament preveu millorar l’entorn de feina de les treballadores i poder atendre la ciutadania en condicions òptimes d’espai i d’intimitat.

 

El cost per fer de l’antic CAP el nou Centre Cívic és de 36 mil euros, aproximadament. Dins d’aquesta xifra s’inclouen les feines fetes pel personal de brigades de l’Ajuntament, les feines d’obra i pintura que han estat contractades a empreses externes, el material utilitzat i el mobiliari.Imatges relacionades

  • Centre civic

    Centre civic

  • 120803 centrecivic salaparquet

    120803 centrecivic salaparquet