Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Alerta per onada de calor i risc d'incendi

21 d'agost de 201221/08/2012 13:02

 

Protecció Civil de la Generalitat informa que, davant de la situació de risc d'incendi i l'onada de calor, cal que eviteu qualsevol activitat que pugui suposar risc de foc i que reduïu les activitats a l'aire lliure durant les hores de màxima insolació. Tingueu cura de la gent gran i les criatures.

 

Es mantenen les alertes del Pla Infocat per risc d'incendi i Pla Procicat per onada de calor. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica per avui temperatures molt elevades arreu, i que a 24 comarques hi haurà més probabilitat que es superi el llindar de temperatures extremes. Atès que l'episodi d'onada de calor va començar fa sis dies, i està previst que encara es mantingui, Protecció Civil insisteix a fer seguiment de la població més vulnerable i seguir els Consells. Més de 80 persones han estat ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) des del passat dijous per patologies relacionades amb la onada de calor. Continuen vigents les mesures preventives com el tancament d'11 massissos i les restriccions a 304 municipis afectats pel Pla Alfa 3

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté avui, per sisè dia consecutiu, l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor i també amb l'alerta del pla INFOCAT per alt risc d'incendi que afecta tot Catalunya.

 

Avui s'esperen temperatures molt altes arreu del territori. Concretament, a partir del migdia, les temperatures extremes es podran assolir a:

-          Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà (major probabilitat) Alta Ribagorça, Cerdanya,  Pallars Sobirà i Vall d'Aran (menor probabilitat)

-          Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, i Solsonès (major probabilitat)

-          Lleida: Noguera, Garrigues, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell (major probabilitat)

-          Girona: Gironès, Pla de l'Estany i Selva (major grau); Alt i Baix Empordà, Garrotza i Ripollès (menor probabilitat)

-          Tarragona: Conca de Barberà i Terra Alta (major probabilitat); Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Priorat i Tarragonès (menor probabilitat)

-          Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Terra Alta i Montsià (major probabilitat); i Ribera d'Ebre (menor probabilitat)

-          Barcelona: Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental (major probabilitat); Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf (menor probabilitat)

 

Salut Pública manté activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS) en fase 2 (màxim). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant el número telefònic 061.

 

Així mateix, es mantenen informats tots els Ajuntaments, ens locals i empreses de servei públic i infraestructures públiques dels avisos amb les recomanacions i restriccions per a la ciutadania i les institucions.

 

 

Alerta INFOCAT

D'acord amb la previsió de risc d'incendi forestal facilitada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), es manté la suspensió dels permisos per a la realització d'activitats que puguin generar perill d'incendi forestal a 304 municipis que podeu trobar en l'enllaç següent: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf.

 

Els municipis són de les següents comarques:

 

Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla de l'Estany, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Oriental

 

D'altra banda, tot i que s'ha aixecat la prohibició als municipis de: Bagà, Castellar de n'Hug, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet (Berguedà), Campdevànol, Toses, Gombrèn (Ripollès), Camarles, l'Aldea (Baix Ebre), es demana mantenir una actitud de precaució extrema.

 

Allà on és vigent la prohibició, aquesta afecta a les activitats següents: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i aturada de l'execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.

 

També s'hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit el llaurar els camps per a la prevenció d'incendis. Finalment, també se suspèn les activitats cinegètiques de mitja veda en aquests municipis.

 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté, com a mesura especial, les restriccions d'accés als espais naturals de la riera de Merlès i la riera de Sadernes, així com massissos següents:

 

Girona: Massis Albera, Les Gavarres, Massís de Cadiretes. Tarragona/Terres de l'Ebre: Massís dels Ports de Tortosa Beseit, Tivissa-Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i a la Serra de Cardó-Boix. Lleida: Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenç.

  

FONT: Protecció Civil, Departament d'Interior de la Generalitat de CatalunyaImatges relacionades

  • Panoràmica parcial del municipi, des del Castell de Plegamans

    Panoràmica parcial del municipi, des del Castell de Plegamans

  • Consell per la calor

    Consell per la calor

Enllaços relacionats