Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Aquest cap de setmana se celebra la 31a Fira Palau

14 de setembre de 2012Se celebra del 14 al 16 de setembre amb la finalitat d’estalviar costos

 

La 31a edició de Fira Palau se celebra aquest cap de setmana, del 14 al 16 de setembre, al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i al recinte firal annex. Fira Palau, on s’exhibeix el teixit comercial, empresarial i associatiu del municipi, “és un saló de referència a la comarca del Vallès Occidental”, subratlla l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, tenint en compte que enguany farà 31 anys que se celebra i l’èxit de públic i de participació així com el nombre d’expositors.

 

Des de l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, que és l’entitat que organitza Fira Palau, xifren en més d’una setenta el nombre d’expositors que acudiran enguany, provinents de Palau-solità i Plegamans i d’altres municipis i comarques de Catalunya. De la mateixa manera, s’espera que hi acudeixin molts visitants d’altres municipis i comarques, tal i com ha succeït en els darrers anys. Jordi Bachs, president de l’Associació de Comerciants, destaca que Fira Palau “és una gran aposta per a la promoció del comerç local i per al foment de la cultura i la cohesió social del poble”. “És un esdeveniment molt important comercialment parlant, i ara més que mai”, conclou Bachs. El pressupost del saló compta amb 66.795€. L’Ajuntament finança una part del seu cost, mitjançant un conveni que es va signar el 14 de juliol i que estableix una aportació màxima de 32.400€ per part del consistori.

 

Canvi de dates

Aquesta edició s’avança un parell de setmanes, ja que normalment es feia coincidir amb el primer cap de setmana d’octubre. “S’ha decidit celebrar Fira Palau en aquestes dates per la disponibilitat de les dues naus del Pavelló Municipal d’Esports, que acolliran enguany estands, abans que s’iniciï la temporada de competicions esportives”, explica el regidor de Comerç, Miquel Rovira. Mentre que la part comercial, institucional i d’entitats se situarà a l’interior del pavelló, a l’explanada annexa hi haurà la carpa per a la Mostra Gastronòmica, les activitats lúdiques, artístiques i musicals, així com algunes xerrades i tallers. Aquesta carpa és la mateixa que havia acollit dues setmanes abans l’Envelat de Festa Major. I això suposa optimar aquesta inversió i estalviar, ja que s’escurça el temps de lloguer de carpes i s’eliminen despeses de desmuntatge i muntatge, entre altres.

 

Estand municipal

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans instal·la a Fira Palau el seu propi estand amb la voluntat d’apropar a la ciutadania la institució i els serveis que aporta. Enguany, però, s’han introduït canvis molt significatius respecte a anys anteriors. S’ha escollit la salut i els hàbits saludables com a fil conductor de l’espai de l’Ajuntament. Per això, s’han organitzat un seguit d’activitats, tallers i xerrades que tindran tot el protagonisme en aquest espai, amb l’objectiu d’aconseguir una gran participació per part dels visitants.

 

Tanmateix, també hi haurà activitats vinculades a l’art, l’oci, la cultura, la solidaritat, els infants i les noves teconologies. En aquest aspecte destaca la xerrada Codis QR: què són i com et poden ajudar?. Amb aquesta activitat l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans se situa com a una de les entitats capdavanteres al nostre entorn en fer divulgació d’aquesta tecnologia que fa temps que està molt implantada a altres països però que comença a estendre’s ara al nostre context. Amb els codis QR, un acrònim que significa Resposta Ràpida, es poden aconseguir finalitats molt diverses, però també s’han de seguir una sèrie de precaucions perquè també comporten riscos, com la transmissió de virus que poden malmetre els telèfons o dispositius electrònics.

 

Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran en les xerrades programades sobre aquest tema. Estan encarades al públic final, amb la finalitat d’explicar aquests codis que permeten que amb un telèfon mòbil amb connexió a internet es pugui accedir de forma ràpida i còmoda a llocs web, aplicacions o continguts multimèdia i molts altres usos. Es preveu, més endavant, organitzar noves xerrades sobre aquesta tecnologia però enfocades a l’ús i el profit que en poden treure els comerços i les empreses.

 

L’Ajuntament compta amb la col·laboració de diverses empreses i entitats per dur a terme bona part de les activitats que tindran lloc a l’estand del consistori.