Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Les protestes per les retallades protagonitzen el primer dia del curs 2012-2013

12 de setembre de 2012Avui han iniciat les classes 1.648 alumnes de primària de les escoles públiques del municipi i 703 més que cursen Educació Secundària Obligatòria a l’institut públic Ramon Casas i Carbó. També ho han fet els alumnes de l’escola i institut la Marinada, el centre concertat de la vila. La setmana passada va arrencar el curs a les dues escoles bressol municipals.

 

El fet més rellevant que caracteritza aquest primer dia de curs, en diferenciació amb els anys anteriors, són les mobilitzacions que han tingut lloc poc abans de les 9 del matí a tots els centres. Han estat convocades pels claustres de professors però s’hi han afegit els alumnes i un bon nombre dels seus pares i mares. Han protestat vestits amb samarretes grogues, símbol de les reivindicacions per un ensenyament públic gratuït i de qualitat i en contra de les retallades que s’estan aplicant. Alguns s’han concentrat a les portes dels centres, d’altres han llegit manifestos o han fet altres accions paral·leles. S’espera que demà, dia 13, es repeteixin aquest tipus de mobilitzacions sense que afecti a la celebració de les classes. Malgrat s’havia convocat una vaga per a les jornades d’avui i demà, aquesta no ha tingut incidència als centres del municipi.

 

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Joan Carles Tinoco, manifesta “el suport del consistori a les mobilitzacions del col·lectiu, de tota la comunitat educativa del municipi”, en línia amb la posició que ha mantingut l’Ajuntament en diversos fronts i en múltiples accions. De fet, aquest curs ha començat amb la pèrdua de la línia de P3 a l’Escola Can Periquet i totes les escoles públiques han vist reduït el seu personal docent i augmentat el número d’alumnes –excepte a Can Periquet, que ha perdut professors i alumnes-. Això ha provocat que en general hi hagi més alumnes per aula, si bé s’ha aconseguit que cap grup hagi arribat a 30 alumnes.

 

Bus urbà

L’Ajuntament ha negociat canvis en l’horari de l’autobús urbà amb l’empresa operadora, que ha accedit a fer-los. Són efectius a partir d’avui. Es tracta de la implantació d’una nova expedició que inicia el seu recorregut a les 14.32h. Això ha provocat que s’elimini la que començava a les 13.32h. Aquesta mesura era necessària per tal que els alumnes de l’Institut Ramon Casas i Carbó puguin continuar fent-lo servir ja que enguany aquest centre ha introduït variacions en l’horari de les classes.

 

Obres de millora

Alguns dels centres han obert avui les portes després que a l’estiu s’hi hagin fet obres i actuacions de millora. L’Ajuntament ha fet algunes de les feines, en col·laboració amb alumnes del Centre d’Educació Intensiva els Castanyers. Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, per la seva banda, també han fet actuacions. Han dut a terme les feines necessàries per ampliar les aules de l’Institut Ramon Casas i Carbó perquè pugui encabir-hi l’augment d’alumnes previst, si bé manca finalitzar alguns aspectes com adaptar algunes instal·lacions, cosa que preveuen tenir enllestida durant els propers dies. A més, han fet adaptacions als lavabos de l’Escola Can Periquet, tot i que des del centre es considera que aquests treballs són millorables, raó per la qual es preveu sol·licitar als Serveis Territorials que hi tornin.Imatges relacionades

  • Concentració a l'Escola Folch i Torres

    Concentració a l'Escola Folch i Torres