Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

La vila torna a viure una Diada festiva, cultural i molt participativa

12 de setembre de 2012Un bon nombre de persones va omplir ahir al matí la plaça Onze de Setembre per participar en la celebració institucional i cultural de la Diada Nacional de Catalunya. Tot l’acte es va desenvolupar en un to festiu i alegre, amb la participació de bona part del teixit associatiu del municipi. Enguany, un total de 24 entitats van fer la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, un nombre sensiblement superior a les 17 que ho van fer l’any passat.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va prendre la paraula de forma molt breu per “agrair a totes les entitats i les persones que han participat en aquesta festa i que, com des de fa ja una pila d’anys, han contribuït a fer una celebració tan lluïda”.

 

L’acte va començar, però, amb el lliurament i l’alçada de la Senyera amb el toc de tenora, a càrrec de Toni Roca, i amb la participació de membres de la Policia Local. Tot seguit, la Societat Coral la Unió va interpretar dos temes per al públic assistent. Després va arribar el torn de les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Primer ho va fer la Corporació Municipal en Ple, després va arribar el torn de les entitats, les associacions i els partits polítics.

 

El parlament va anar a càrrec de Francesc Vallicrosa, president de la Societat Coral la Unió. Enguany es va oferir aquest honor a l’entitat perquè celebra el seu 90è aniversari. Vallicrosa va fer un breu repàs històric sobre la commemoració de l’Onze de Setembre. Després va passar a explicar els valors positius de la societat catalana, per passar a relatar la història i els valors de la Societat Coral la Unió. Va acabar el seu discurs recitant una part de l’havanera ‘l’Àvia’, escrita com a complement de la famosa cançó ‘El meu avi’, dedicada a l’emigrant i per explicar el punt de vista dels qui enyoren el viatger.

 

Arribats a aquest punt, la música va continuar sent protagonista de la festa, amb l’actuació del Combo de l’Escola Municipal de Música, que va començar amb peces de diversos estils per passar a interpretar sardanes, moment en el que un bon grup de persones es van animar a ocupar el centre de la plaça per fer la tradicional ballada. L’Agrupació Sardanista del municipi va ser l’entitat organitzadora d’aquest ball. Com a tancament de l’acte institucional, es va oferir una copa de cava o un refrigeri a totes les persones assistents.

 

Ja a la tarda, la Societat Coral la Unió va completar la jornada de celebració de la Diada Nacional i dels primers actes del seu 90è aniversari amb el concert ‘Cançó d’amor i de guerra’ que va tenir lloc a l’Església de Sant Genís de Plegamans.Imatges relacionades

 • Onze de Setembre, 2012

  Onze de Setembre, 2012

 • 120912 diada coralunio actuacio

  120912 diada coralunio actuacio

 • 120912 diada ofrenacorporaciomunicipal

  120912 diada ofrenacorporaciomunicipal

 • 120912 diada parlament coralunio

  120912 diada parlament coralunio

 • 120912 diada public

  120912 diada public

 • 120912 diada combomusica

  120912 diada combomusica

 • 120912 diada sardanes

  120912 diada sardanes