Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

L’Ajuntament i el Casal de la Gent Gran signen un conveni de col·laboració

13 de setembre de 2012L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el president del Casal de la Gent Gran, Josep Vivancos, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en representació d’ambdues parts. Ho han fet acompanyats de la regidora de Gent Gran, Carme Sanz, i de membres de la Junta de l’entitat.

 

El conveni, que és anual, estableix l’aportació de 8.000€ per part de l’Ajuntament i el compromís del Casal de la Gent Gran d’organitzar i participar en diverses activitats d’interès mutu i per a la població de Palau-solità i Plegamans, entre altres drets i deures per a ambdues parts. Aquesta dotació és sensiblement inferior a la que es va aprovar en el darrer conveni anual, que era de 12.500€. La regidora Carme Sanz ha agraït “al Casal de la Gent Gran, al seu president i a la seva junta la comprensió mostrada i la bona disponibilitat en plantejar-se aquesta reducció”.

 

El president del Casal de la Gent Gran ha deixat clar que “l’associació està satisfeta amb el que estableix el conveni”. Vivancos ha concretat que “la disminució de 4.500€ entre el conveni anterior i l’actual és la mateixa quantitat que va sobrar l’any passat i que es va retornar a l’Ajuntament perquè l’utilitzés en benefici de tota la població”. Respecte al tema econòmic, l’Alcaldessa, Teresa Padrós, ha assegurat que “l’Ajuntament ha fet i fa un molt bon ús dels diners que va retornar el Casal de la Gent Gran i dels que el consistori estalvia en altres conceptes, com s’ha fet en la Festa Major, estirant-los al màxim per poder ajudar les persones que ho estan passant malament”. Padrós ha exemplificat aquesta prioritat amb un cas concret: “Avui mateix hem pogut ajudar una persona del municipi, amb problemes econòmics i de salut, perquè no fos desnonada de casa seva i es quedés sense sostre”.

 

En paral·lel, l’Alcaldessa ha subratllat que “el Casal de la Gent Gran és un dels motors de l’associacionisme del poble; sempre hi són presents, disposats a fer el que calgui i amb molta energia”. Per a Padrós, moltes de les activitats que fan, “que podrien semblar merament lúdiques, com el ball o les partides de bingo, són molt útils per mantenir-se actiu, per entrenar la memòria i les habilitats físiques i mentals”. Per últim, ha posat de relleu el paper que desenvolupa la gent gran en la societat i ha manifestat un desig: “Espero que no els toquin res de les pensions perquè seria un error polític i econòmic brutal ja que actualment són moltes les persones grans que ajuden als fills i néts”. Per últim, ha agraït a la Junta del Casal de la Gent Gran “el magnífic treball dut a terme braç a braç amb l’Ajuntament, l’ajuda que sempre han prestat, la bona entesa, la participació i la tasca que fan en favor de la integració social”.

 

Josep Vivancos ha dit unes paraules d’agraïment pel suport que ha tingut durant els anys que duu com a president de l’entitat. El 25 de gener els socis de l’entitat elegiran el nou president i la nova junta. Vivancos no pot tornar a presentar-se al càrrec de president per perquè ja ha complert el màxim de dos mandats, de 3 anys cadascun, que preveuen els estatuts de l’associació. S’espera que es presentin candidatures per a la presidència i la junta en acostar-se la data de les eleccions.Imatges relacionades

  • 120913 signaturaconveni vivancospadrossanz

    120913 signaturaconveni vivancospadrossanz

  • 120913 signaturaconveni membresjunta

    120913 signaturaconveni membresjunta