Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Inauguració del nou Centre Cívic

19 de setembre de 2012El nou Centre Cívic de Palau-solità i Plegamans s'inaugura aquest proper diumenge, 23 de setembre, a les 12.30h. Serà un acte obert a tota la ciutadania i comptarà amb la participació de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, regidors i regidores de l'Ajuntament, i representants i membres de les entitats i associacions del municipi, que han estat convidades a l'acte.

 

Aquesta inauguració s'ha organitzat de forma coordinada amb els actes de celebració del 90è Aniversari de la Societat Coral Unió, entitat que hi tindrà un paper protagonista. "Després de la Cercavila i la Trobada de Societats Corals que tindrà lloc al matí, a diversos carrers i a la plaça de la Vila, tothom està convidat a desplaçar-se fins al Centre Cívic per participar en la inauguració", explica el regidor d'Equipaments, David Abascal. Afegeix que, un cop allà, "s'hi faran els parlaments, una cantada i un brindis". "La inauguració serà una jornada de portes obertes, per tal que tothom pugui veure les reformes que s'hi han fet amb l'objectiu de convertir l'edifici en un lloc idoni perquè tota mena d'entitats puguin fer-hi activitats diverses, des de tallers d'arts plàstiques fins a classes de dansa o ioga", exemplifica Abascal.

 

"El Centre Cívic s'ha concebut com un lloc obert i compartit, un punt de trobada per a totes les persones que formen part del teixit associatiu del poble", recorda el regidor. Per això, continua, "en general, no hi haurà sales que acabin sent propietat de ningú, sinó que seran de tothom perquè es repartiran els espais mitjançant un sistema de reserves centralitzat a l'Ajuntament i segons les necessitats de les entitats i la naturalesa de les activitats". De fet, moltes d'elles ja han estat informades sobre aquest procediment "mitjançant les reunions periòdiques que mantenen responsables i treballadors de l'Ajuntament amb els representants del teixit social", comenta Abascal.

 

Malgrat que bona part de les sales s'atorgaran mitjançant el sistema de reserves, l'Ajuntament ja ha acordat la cessió d'un espai fix a l'Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP), "perquè realitza activitats permanents que requereixen un lloc fix i que suposen un gran servei per a un sector de la ciutadania que les necessita", explica el regidor. En paral·lel, l'Ajuntament també preveu cedir un annex independent de l'edifici a Creu Roja de forma permanent, i així fer possible que aquesta organització torni a tenir una seu fixa al municipi.

 

Les obres d'adequació de l'edifici, que havia estat el Centre d'Assistència Primària (CAP) del municipi, han suposat una inversió d'uns 36.000€. Bona part d'aquests treballs han estat duts a terme per personal de l'Ajuntament, des dels arquitectes que han elaborat el projecte fins als treballadors de les brigades municipals, que han realitzat bona part de les tasques.Imatges relacionades

  • Façana i porta principal del Centre Cívic, a l'edifici que havia estat el CAP

    Façana i porta principal del Centre Cívic, a l'edifici que havia estat el CAP