Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Un nombrós públic acudeix a la inauguració del Centre Cívic

24 de setembre de 2012Desenes de persones van gaudir aquest diumenge, 23 de setembre, de la festa d’inauguració del nou Centre Cívic, a l’edifici de l’antic Centre d’Assistència Primària (CAP). La Societat Coral la Unió i altres corals vingudes d’altres pobles i ciutats de Catalunya van tenir-hi un paper protagonista, ja que la inauguració es va coordinar amb els actes de celebració del 90è Aniversari de la coral palauenca. Els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga i l’Agrupació Sardanista van contribuir a animar la festa, amb la música dels tambors dels primers i la ballada de sardanes dels segons.

 

Inauguració

Després de les cantades de les corals i les ballades de Sardanes que van tenir lloc als jardins del nou Centre Cívic, l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va agrair la participació de tots els assistents i va felicitar de nou la Societat Coral la Unió recordant l’important paper d’aquesta entitat en el teixit cultural de la vila. Ho va fer acompanyada de regidors i regidores de l’equip de govern i de l’oposició. “El Centre Cívic que avui inaugurem és fruit de la feina de tothom, dels que estem ara al govern i dels que hi han passat, perquè, amb visions diferents, tots hem treballat en benefici de les entitats i de la ciutadania del poble”, va manifestar l’Alcaldessa.

 

Padrós va admetre que en el programa electoral del seu partit “ es preveia fer la nova Biblioteca Municipal en aquest edifici, donat que va quedar buit en traslladar-se el Centre d’Atenció Primària (CAP)”. “A causa dels pocs recursos econòmics i del fet que no arriben fons d’altres administracions no disposem de diners per fer l’obra que suposaria fer aquí la biblioteca”, va sincerar-se Padrós, qui va recordar que “la inversió per fer biblioteques no és responsabilitat dels ajuntaments, sinó de la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona”. Donada aquesta situació, Padrós va explicar que “vam repensar els possibles usos que se li podien donar a aquest edifici i ens vam decidir per fer-hi reformes bàsiques per convertir-lo en el Centre Cívic que avui inaugurem per subministrar espais de qualitat perquè les entitats hi puguin desenvolupar les seves activitats”. “Així, un edifici que durant molts anys va servir per vetllar per la salut de la ciutadania, ara enceta una nova etapa on ajudarà a la salut de l’activitat cultural, social, solidària, artística, esportiva i lúdica que desenvolupen les entitats de la vila”, va concloure Padrós.

 

Després del parlament inaugural, els Deixebles van fer un passadís de tambors i percussió fins a la porta de l’edifici, per donar la benvinguda als qui entraven Ràpidament sales, passadissos i vestíbuls del Centre Cívic es van omplir de gent encuriosida per veure com ha quedat. Bona part d’aquestes persones eren representants de l’extens i variat teixit associatiu del municipi. Entre les converses ja s’hi podien sentir càbales sobre quina seria la sala més adequada per a tal activitat, com s’havia de fer per reservar un o altre espai i altres qüestions vinculades a l’ús del nou equipament. Els regidors i regidores van participar activament d’aquestes converses solucionant els dubtes i recollint les impressions de la gent.

 

El nou equipament

David Abascal, regidor d’Equipaments, explica que el Centre Cívic “s’ha concebut com un lloc obert i compartit, un punt de trobada per a totes les persones que formen part del teixit associatiu del poble”. Per això, continua, “en general, no hi haurà sales que acabin sent propietat de ningú, sinó que seran de tothom perquè es repartiran els espais mitjançant un sistema de reserves centralitzat a l’Ajuntament i segons les necessitats de les entitats i la naturalesa de les activitats”. Les entitats interessades en disposar d’espais del Centre Cívic han de dirigir-se a la Masia de Can Cortès per gestionar-ho (c. Can Cortès, 56. Tel.: 93.864.41.77).

 

“Malgrat que bona part de les sales s’atorgaran mitjançant el sistema de reserves, l’Ajuntament ja ha acordat la cessió d’un espai fix a l’Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP), perquè realitza activitats permanents que requereixen un lloc estable i que són necessàries per a un sector de la ciutadania”, explica el regidor. En paral·lel, l’Ajuntament també preveu cedir un annex independent de l’edifici a Creu Roja de forma permanent, i així fer possible que aquesta organització torni a tenir una seu al municipi.

 

Les obres d’adequació per reconvertir i rehabilitar un edifici que ja havia sofert danys a causa del vandalisme han suposat una inversió d’uns 36.000€. Bona part d’aquests treballs han estat duts a terme per personal de l’Ajuntament, des dels arquitectes que han elaborat el projecte fins als treballadors de les brigades municipals, que han realitzat bona part de les tasques.

 

Serveis Socials

El fet que les entitats disposin d’aquest nou equipament permet alliberar dependències d’altres edificis municipals. El cas més paradigmàtic és el de l’edifici de Serveis Socials. Fins ara, dues de les tres plantes d’aquest immoble, situat entre els carrers Anselm Clavé i Cooperativa, es dedicaven a diverses entitats, que hi feien allà diverses activitats. Això ha provocat que els Serveis Socials de l’Ajuntament només hagin disposat de la planta baixa, amb un espai clarament insuficient que causava una situació d’amuntegament de les treballadores i dificultats per atendre els usuaris en unes condicions adequades d’intimitat i comoditat. De fet, la Inspecció de Treball ja havia requerit a l’Ajuntament que solucionés aquests problemes. Així, i gràcies al proper trasllat de les entitats al nou Centre Cívic, els Serveis Socials de l’Ajuntament podran ocupar nous espais de l’edifici esmentat, reordenant tot l’espai de treball i d’atenció a la ciutadania.Imatges relacionades

 • 120924 inaugcentrecivic sardanes

  120924 inaugcentrecivic sardanes

 • 120924 inaugcentrecivic parlamentalcaldessa

  120924 inaugcentrecivic parlamentalcaldessa

 • 120924 inaugcentrecivic tamborsdeixebles

  120924 inaugcentrecivic tamborsdeixebles

 • 120924 inaugcentrecivic passadistambors

  120924 inaugcentrecivic passadistambors

 • 120924 inaugcentrecivic ascensorpl2

  120924 inaugcentrecivic ascensorpl2

 • 120924 inaugcentrecivic salaparquetpl2

  120924 inaugcentrecivic salaparquetpl2

 • 120924 inaugcentrecivic salagranpl2

  120924 inaugcentrecivic salagranpl2

 • 120924 inaugcentrecivic vestibulgranpl1

  120924 inaugcentrecivic vestibulgranpl1

 • 120924 inaugcentrecivic vestibulpl2

  120924 inaugcentrecivic vestibulpl2