Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

L’Ajuntament crea un pas a nivell per accedir al Parc de l’Hostal del Fum des de la Ronda Verda

2 d'octubre de 2012L’Ajuntament ha enllestit aquesta setmana la construcció d’un nou accés al Parc de l’Hostal del Fum des de la Ronda Verda. L’obra està pràcticament acabada, ja que només falta col·locar-hi la senyalització vertical i horitzontal per establir la prioritat de pas i les indicacions de direcció (cap al parc o cap a Sta. Perpètua de la Mogoda).

 

I és que aquest nou accés inclou un pas a nivell que permet travessar la via del Tren de Palau amb seguretat. “L’Ajuntament satisfà així la demanda que havia fet l’Associació Cultural Amics del Ferrocarril amb la intenció de millorar l’accessibilitat i la seguretat, alhora que es minimitza el risc de deteriorament de la via”, explica Miquel Rovira, regidor de Comerç, Turisme, Cultura i Esports.

 

La millora, que ha suposat una inversió de 9.993€, inclou l’asfaltat d’un nou tram d’uns 100 metres de longitud que s’afegeix a la Ronda Verda. Aquest afegit guia els ciclistes i els vianants fins al nou pas a nivell que permet accedir al parc. El pas a nivell, que està fet a petita escala -com la via i el Tren de Palau-, consisteix en una passarel·la de formigó on ha quedat integrada i protegida la via fèrria. A més, s’hi han col·locat unes baranes de fusta que indiquen el punt exacte per on es pot passar i que obliguen els ciclistes a reduir la velocitat abans de travessar la via, potenciant així la seguretat del pas.

 

La Ronda Verda és un eix verd, un camí asfaltat exclusiu per a bicicletes i vianants, que connecta el passeig de la Carrerada, al centre de la vila, amb el Parc de l’Hostal del Fum seguint el marge de la Riera de Caldes al llarg d’uns 2km. Compta amb instal·lacions per a fer esport, bancs per descansar, fites d’indicació i plafons on s’explica la biodiversitat i l’ecosistema de la Riera de Caldes.Imatges relacionades

 • 121002 rondaverda pasnivell2

  121002 rondaverda pasnivell2

 • 121002 rondaverda pasnivell1

  121002 rondaverda pasnivell1

 • 121002 rondaverda pasnivell3

  121002 rondaverda pasnivell3

 • 121002 rondaverda noutram

  121002 rondaverda noutram

Enllaços relacionats