Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

El Ple Municipal declara Palau-solità i Plegamans territori català lliure i sobirà

2 d'octubre de 2012El Ple Municipal celebrat el dijous 27 de setembre va aprovar una proposta “relativa a la declaració d’independència del Principat de Catalunya”, tal i com s’especificava a l’ordre del dia.

 

La proposta va ser presentada pels grups CiU i ERC i va ser aprovada amb els vots favorables d’aquestes dues formacions i d’ICV-EUiA. Els grups PSC i la Veu de Palau-solità i Plegamans es van abstenir mentre que el PP va votar-hi en contra. En total, van ser 8 vots a favor, 2 en contra i 7 abstencions. Els representants dels diversos grups van debatre la proposta i els seus punts de vista de forma respectuosa amb les diverses posicions. Aquest punt, el darrer de l’ordre del dia, va fer que una cinquantena de ciutadans s’acostessin fins a la Casa Consistorial per presenciar la votació. En aprovar-se, van celebrar-ho a la plaça de la Vila.

 

La proposta incloïa diversos punts. Un d’ells estableix “la declaració moral de Palau-solità i Plegamans com a territori català lliure i sobirà”. A més, sol·licita al Parlament de Catalunya que declari “que el Principat de Catalunya és i ha de ser per dret un estat lliure i independent en igualtat de drets i obligacions, com tots els estats independents del món”. Insta a la cambra catalana perquè “conjuntament amb els ajuntaments, els agents socials i les entitats assoleixi la plena sobirania nacional del territori català, prioritzant consultar la ciutadania per la via del referèndum i iniciar el procés per declarar i constituir l’Estat Català”. Entre altres punts, també apel·la “a l’esperit cívic d’Europa i de l’Estat Espanyol per a la resolució democràtica dels conflictes d’acord amb als ideals de la pau, el treball, la llibertat i l’amistat i la germanor entre els pobles del món”.Imatges relacionades

  • 121002 pleindependencia03

    121002 pleindependencia03

  • 121002 pleindependencia01

    121002 pleindependencia01

  • 121002 pleindependencia02

    121002 pleindependencia02

Documentació adjunta