Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Comencen els treballs per enjardinar i arranjar l’entorn de la Masia de Can Falguera

3 d'octubre de 2012Un cop finalitzats, la ciutadania podrà gaudir d’una nova plaça

 

Avui han començat els treballs per urbanitzar l’entorn de la Masia de Can Falguera. En concret, l’obra es fa per enjardinar el solar que la rodeja i instal·lar fanals a l’accés pavimentat i a la plaça situada davant de la façana principal de la masia. A més, s’inclou la col·locació de mobiliari urbà, com bancs i una font d’aigua, la reconstrucció d’un pou, la reparació d’un mur perimetral o la creació de dos camins de sauló al voltant de l’edifici, entre altres millores. Aquesta actuació, que es preveu enllestir en un mes, suposa per a l’Ajuntament una inversió de 47.069€.

 

“La urbanització de l’entorn de la masia respon a la voluntat de poder obrir per a l’ús públic aquest espai”, explica el regidor d’Equipaments, David Abascal. I és que això significa que el municipi i el barri de Can Falguera guanyen una nova plaça i nous jardins. Es preveu, però, respectar l’arbrat existent sempre que sigui compatible amb els treballs i crear un tipus de jardí que requereixi el mínim cost de manteniment.

 

Respecte a l’ús futur de l’edifici que s’ha restaurat durant els darrers anys, el regidor Abascal explica que “en aquests moments no hi ha els diners necessaris per poder obrir-lo com a equipament públic perquè manquen qüestions com la climatització i la instal·lació de les xarxes de subministraments i telecomunicacions, actuacions que impliquen un gran cost degut a les grans dimensions de l’edifici”. A més, recorda que “l’obertura i funcionament d’un equipament d’aquestes característiques podria costar uns 80.000€ cada any en despeses com la neteja, els rebuts de subministraments o el fet de tenir-hi un bidell o conserge”. Abascal conclou que, en la situació econòmica actual, “per fer front a aquestes despeses l’Ajuntament hauria d’eliminar altres serveis, cosa que no es farà”.Imatges relacionades

  • 121003 masiacanfalguera placafacana

    121003 masiacanfalguera placafacana

  • 121003 masiacanfalguera inicitreballsentorn

    121003 masiacanfalguera inicitreballsentorn

  • 121003 masiacanfalguera vistageneralsolar

    121003 masiacanfalguera vistageneralsolar