Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Exposició sobre el consum de drogues en l’edat adulta

4 d'octubre de 2012La mostra ‘Entre nosaltres’ podrà visitar-se del 8 al 19 d’octubre al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor

 

Per a visites guiades: gomezma@palauplegamans.cat

 

‘Entre nosaltres’ és una exposició que aborda aspectes relacionats amb les drogues i el seu consum, principalment l’alcohol, el cànnabis, la cocaïna i els psicofàrmacs. S’orienta principalment a la població adulta, amb l’objectiu de diferenciar entre l’ús i l’abús de substàncies i que l’individu valori el consum propi.

 

“Sovint, quan es parla sobre les drogues es pensa automàticament en la població jove, però cal ser conscient que els adults també en consumeixen i de forma normalitzada, sobretot pel que fa a l’alcohol o l’automedicació amb fàrmacs”, comenta el regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco. La regidora de Salut Pública, Carmen Cabeza, afegeix que “és important que els adults valorin la seva relació amb les diferents substàncies i que prenguin consciència que són referents per als infants, adolescents i joves”. Tinoco recorda que “no totes les drogues són il·legals i, malgrat això i segons l’ús que se’n fa, poden arribar a representar un problema”.

 

L’exposició consta de 10 plafons, on s’hi reflecteixen de forma senzilla, directa i clara situacions quotidianes en les quals hi és present el consum de diverses substàncies per part de la població adulta. La mostra pretén informar i sensibilitzar sobre els principals riscos del consum de drogues (alcohol, cànnabis, cocaïna i psicofàrmacs). També vol ajudar a fer una autovaloració elemental del nivell de risc personal en relació al consum de drogues i de la possible existència d’un consum de risc o perjudicial o d’un problema d’abús o dependència. Per últim detalla serveis d’atenció per a persones amb problemes vinculats al consum de substàncies i com accedir-hi.

 

Aquesta activitat s’emmarca dins el Programa de prevenció de drogues i riscos associats 2011-2014 de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. És una exposició cedida per l’associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS), entitat que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.Imatges relacionades

  • Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor.

    Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats