Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 11 de desembre

La Trobada Gegantera, tot un èxit en aplegar centenars de persones i més de 40 gegants

8 d'octubre de 2012



La X Trobada Gegantera de Palau-solità i Plegamans va aplegar ahir al voltant d’un miler de persones en una festa en la que hi van participar 15 colles geganteres i gralleres de sengles poblacions de diversos punts de Catalunya. Entre totes elles van fer desfilar i ballar pels carrers del municipi més de 40 gegants, caracteritzats amb els personatges més diversos, des del Dimoni de la Pedra Llarga palauenc fins a un romà ben farcit de bacanals, passant pel famós personatge de dibuixos animats Shrek.

 

El protagonista principal, però, va ser el gegantó local Patufet, que celebrava el seu 10è aniversari. Aprofitant aquesta efemèride, l’escriptor plegamaní Ramon Folch i Camarasa va narrar el conte d’en Patufet, un relat tradicional català que el seu pare, el també escriptor Josep M. Folch i Torres, va tornar a popularitzar a principis del segle XX. “El sr. Folch i Camarasa va estar extraordinari en la narració del conte, aplegant al seu voltant infants i adults que van parar tota la seva atenció per escoltar la història d’en Patufet i presenciar l’excel·lent narració de l’escriptor”, comenta Jordi Roura, president dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, entitat que organitza aquesta trobada cada dos anys.

 

Durant la celebració de la Trobada Gegantera, l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va dirigir-se a tots els presents per agrair “la tasca dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans al llarg de molts anys animant les festes populars de la vila”. Padrós va dedicar unes paraules també a totes les colles que es van desplaçar fins a la vila per participar en aquesta trobada i a la resta d’entitats del nodrit teixit associatiu del municipi. Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rovira, va destacar el fet que fos “una festa molt lluïda i participativa”. Per al regidor, va ser un encert també el canvi de format de la trobada respecte a edicions anteriors. “Fins ara, i cada dos anys, s’havia fet coincidir amb Fira Palau”, explica. Per al regidor, aquest canvi ha acabat resultant positiu: “Enguany, no ha pogut ser perquè Fira Palau ha avançat les dates de celebració però al final ha estat tot un èxit perquè la plaça de la Vila és un escenari magnífic per a la trobada i aquesta ha tingut encara més protagonisme en no ser una activitat més de l’extens programa que sempre té Fira Palau”.

 

La Trobada Gegantera va celebrar-se durant tot el matí del diumenge. Després d’un esmorzar per a les colles participants, es va fer la plantada de gegants a la plaça de la Vila. Allà mateix és on es va celebrar el 10è aniversari d’en Patufet amb un pastís enorme fet de llaminadures i on l’escriptor Folch va relatar el conte. Meri Ortiz, monitora d’aeròbic, va animar tots els presents amb exercicis per escalfar motors i perquè els portadors tinguessin els músculs a punt per a la Gran Cercavila que va fer ballar els més de 40 gegants per diversos carrers del centre. També hi va haver temps per lliurar diversos detalls a les colles participants i persones vinculades al món geganter.

 

La X Trobada Gegantera és una gran festa que organitza cada dos anys l’Associació de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans. La propera edició, que serà el 2014, promet ser memorable, ja que coincidirà amb el 20è aniversari de l’entitat. En la d’aquest any hi han participat 15 colles. A banda de la local, les 14 restants van ser: Argentona, Eixerits de la Vila de Piera, els Abells de Canet de Mar, Hostalets de Balenyà, Vallgorguina, Sentmenat, Sant Vicenç de Montalt, Navarcles, Ullastrell, Vacarisses, el Masnou, Sabadell-Barri de Gràcia, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Feliu de Guíxols. Van col·laborar-hi l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, la Fundació Folch i Torres, ARA Palau, l’Associació de Comerciants i l’Associació Pessebrista del municipi.

 



Imatges relacionades

 • 121008 trobadagegantera balladagegantspalau

  121008 trobadagegantera balladagegantspalau

 • 121008 trobadagegantera patufet

  121008 trobadagegantera patufet

 • 121008 trobadagegantera cercavila

  121008 trobadagegantera cercavila

 • 121008 trobadagegantera festapl02

  121008 trobadagegantera festapl02

 • 121008 trobadagegantera festapl

  121008 trobadagegantera festapl

 • 121008 trobadagegantera animacioaerobic

  121008 trobadagegantera animacioaerobic

 • 121008 trobadagegantera ballada1

  121008 trobadagegantera ballada1

 • 121008 trobadagegantera grallerslocals

  121008 trobadagegantera grallerslocals

 • 121008 trobadagegantera entregadetall01

  121008 trobadagegantera entregadetall01

 • 121008 trobadagegantera ballada3

  121008 trobadagegantera ballada3

 • 121008 trobadagegantera ballada2

  121008 trobadagegantera ballada2

 • 121008 trobadagegantera 10anivpatufet

  121008 trobadagegantera 10anivpatufet

 • 121008 trobadagegantera plantadagegants

  121008 trobadagegantera plantadagegants