Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

Una trentena de persones s’informen sobre productes financers d’alt risc en la xerrada organitzada per l’OMIC

10 d'octubre de 2012Una trentena de persones van acudir ahir a la tarda a la xerrada sobre participacions preferents i altres productes financers d’alt risc que va organitzar l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament. El ponent va ser Víctor Garcia, tècnic de l’Associació d’Usuaris de Caixes, Bancs i Asseguradores (AICEC-ADICAE) i llicenciat en Economia. L’acte es va dur a terme amb el suport de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona.

 

Va estar acompanyat per la Tinenta d’Alcaldia d’Acció Social i regidora de Consum, Carmen Cabeza, qui va posar l’accent en explicar als presents que “la ciutadania del municipi pot acudir a l’Ajuntament per fer consultes a l’OMIC”. Alhora va recordar algunes de les actuacions que ha dut a terme el consistori per informar i donar suport a la ciutadania “des que va sorgir el boom de les participacions preferents i d’altres productes financers”.

 

La xerrada va acabar sent un acte molt participatiu, ja que els assistents van aprofitar per exposar els seus dubtes, sovint derivats d’experiències personals ocasionades per la contractació d’algun d’aquests productes. Ho van fer després que Víctor Garcia exposés els tipus de productes financers que existeixen, quins elements cal considerar per decidir si a cada persona li convé o no contractar-ne algun, així com consells per saber escollir i actuar. Per últim, i abans de les intervencions del públic, l’economista va detallar on i com es pot reclamar.

 

Les persones que tinguin dubtes sobre productes financers que hagin contractat poden dirigir-se a l’OMIC per fer-hi consultes. Segons el cas es pot iniciar una reclamació i demanar l’actuació de la Junta d’Arbitratge, o bé es pot dur la possible problemàtica a la justícia ordinària si es detecten presumptes irregularitats.Imatges relacionades

  • Garcia i Cabeza, a la taula de ponets i davant el públic

    Garcia i Cabeza, a la taula de ponets i davant el públic

Documentació adjunta

Enllaços relacionats