Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Teresa Padrós participa en l’aprovació dels estatuts i del pla de treball de l’associació B30

22 d'octubre de 2012El plenari de la B30 es va reunir dimecres 17 d’octubre a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, en la que va ser la quarta sessió des de l’inici del procés, per donar el tret de sortida definitiu a aquesta agrupació formada per 61 institucions,. L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va participar de la reunió com a representant d’aquest municipi, que és una de les 23 localitats integrades al nou ens, que té la intenció de potenciar el desenvolupament de la regió situada al voltant de l’eix viari B30.

 

Després de diferents sessions tècniques de treball, i la constitució dels grups de treball de recerca, territori i formació, el plenari es va reunir per validar definitivament els estatuts de la nova associació, així com presentar el pla de treball. A la sessió hi van assistir un total de 61 institucions, entre ajuntaments, sindicats, patronals, associacions, universitats...

 

En el torn obert de paraules, van fer-hi aportacions el vicerector de relacions institucionals i territori de la Universitat Autònoma de Barcelona, Manuel Sabés; l’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de CIT, Mercè Conesa; el president de CECOT, Antoni Abad; l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago; el director general de la FUNDIT, Antoni Garrell, i el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Maria Brunet. Tots ells van coincidir en què la suma de sinergies, l’aposta per la indústria, la cerca de l’excel·lència i la potenciació de la innovació són la base de la recuperació empresarial.

 

Estatuts

L'equip impulsor de la B30 va redactar uns estatuts que a finals de juliol va sotmetre a la consideració de tots els membres. S’hi han incorporat esmenes i s’han recollit consideracions presentades per part d'algunes organitzacions.

 

Al plenari de Martorell, celebrat l’octubre del 2011, a banda de decidir fer els estatuts, també es va decidir desenvolupar un pla de treball. Des de l'equip impulsor es va cercar finançament i es van fer uns plecs de condicions a fi i a efecte de treure un concurs per fer aquest treball. De les quatre empreses que s’hi van presentar, es va escollir la proposta de l'empresa LTC Project. El seu conseller delegat, Xavier Marcet, va assistir al plenari per explicar el pla de treball que iniciaran.

 

Àmbit de la B30

B30 és la voluntat dels vint-i-tres ajuntaments que formen part del grup impulsor d'aquest àmbit que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament han acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest l'eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del Sud d'Europa.

 

B30 són 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.Imatges relacionades

  • Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

    Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

  • Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

    Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

  • Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

    Reunió B30. Fotografia: Oficina de Premsa de l'Ajuntament de Sabadell

Enllaços relacionats