Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Finalment, només una de les farmàcies de la vila secunda la vaga

24 d'octubre de 2012Finalment tres de les quatre farmàcies del municipi han decidit obrir avui amb normalitat, malgrat que el Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Catalunya va decidir ahir a la tarda mantenir la convocatòria de tancament anunciada per avui, 25 d'octubre, de les farmàcies de Catalunya. A Palau-solità i Plegamans, finalment, l'única farmàcia que secunda la decisió dels col·legis de farmacèutics és la Farmàcia Lagarda (avgda. Catalunya, 138).

 

Així, es corregeix la informació donada per aquest Ajuntament el passat dimarts, quan es va informar a la ciutadania que les farmàcies del municipi farien el tancament anunciat pel Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Catalunya perquè les pròpies farmàcies van dir que ho farien.

 

Raons del tancament

Les farmàcies catalanes tanquen portes per protestar davant “un nou retard en els pagaments i la indefinició d’una data de pagament de la factura del mes de juliol”, segons especifica el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, que afegeix que es vol “traslladar a la societat la difícil situació que travessen”. I és que els farmacèutics prenen aquesta mesura “davant el nou retard en el pagament dels medicaments que avancen els farmacèutics  i per exigir una data de cobrament a l’Administració”.

 

L’objectiu, segon sel president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, és: “La queixa, la protesta i la conscienciació del fet que el medicament és una eina important per als ciutadans i per això tant usuaris com farmacèutics estem fent molts esforços, invertint més que mai, per mantenir el servei”. Alhora, subratlla que el sector “està patint una triple asfíxia: econòmica, des del començament de la crisi i com a resultat dels successius decrets la facturació ha caigut entre el 30 i el 40%; financera, pels elevats costos d’aquests endarreriments en els pagaments; i de treball, per la gran càrrega administrativa i burocràtica afegida després de l’aplicació de la taxa de l’euro per recepta i del copagament estatal.”