Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Palau-solità i Plegamans acull la 6a jornada Tabaquisme en l’Atenció Primària

23 d'octubre de 2012Durant aquest dimarts, 23 d’octubre, uns 200 professionals de la medicina participen de la 6a jornada de Tabaquisme en l’Atenció Primària, que organitza l’Institut Català de la Salut i que se celebra a l’Auditori Würth de Palau-solità i Plegamans.

 

L’acte d’inauguració de la jornada ha comptat amb la intervenció de l’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, el doctor Santiago Pérez, president del Comitè Organitzador de la jornada, i la doctora Rosa Morral, responsable de l’Àrea Assistencial Metropolitana Nord. L’Alcaldessa ha subratllat la importància de la dedicació de tots els professionals de la medicina a l’hora d’atendre les persones malaltes i d’ajudar-les a desfer-se d’hàbits tan perjudicials per a la salut com el tabaquisme.

 

Un cop feta la inauguració, els ponents han entrat en matèria. En el programa de la jornada s’hi inclouen ponències teòriques per donar eines als professionals que els permetin ajudar als seus pacients a abandonar aquesta addicció i a combatre les malalties que se’n deriven. També hi ha previstes taules rodones, exposicions de casos clínics, un taller i explicacions sobre estudis vinculats a aquest problema.

 

Aquesta és la 6a jornada de Tabaquisme, que té caràcter biennal. Està organitzada per la delegació territorial Vallès Oriental, de la Gerència Territorial Metropolitana Nord. Palau-solità i Plegamans pertany ara a aquesta delegació tot i estar situat al Vallès Occidental perquè l’actual centre de referència per a la població és l’Hospital de Mollet del Vallès.

 

Col·laboren en l’organització d’aquesta jornada les empreses Pfizer i Würth, així com l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Compta amb el suport de Camfic (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària), Aificc (Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya), Grapat (Grup d’Atenció Primària d’Abordatge del Tabaquisme), Scatt (Societat Catalana pel Control i Tractament del Tabaquisme), ICO (Institut Català d’Oncologia), Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, i Papsf (Programa Atenció Primària Sense Fum).