Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Obres de millora al Teatre de la Vila i a la Sala Polivalent

8 de novembre de 2012



Durant aquests dies l’Ajuntament duu a terme obres de millora en dos equipaments del municipi: el Teatre de la Vila i la Sala Polivalent, que comparteixen un mateix edifici, per la qual cosa es tracta d’una millora integral d’ambdós equipaments. L’actuació, però, no afecta al funcionament normal d’aquests espais.

                     

Els treballs al Teatre de la Vila se centren en la millora de la insonorització de l’edifici i en la restauració de la façana principal i una de les laterals. La millora de l’aïllament acústic comporta el tapiat de les finestres superiors de la façana, les del galliner. Pel que fa a les façanes, s’hi renova el revestiment de ciment i es culminarà amb el pintat dels murs. A més, es millorarà la il·luminació de les portes principals i es modifica el ràfec situat a sobre d’aquestes, que serveix per protegir-les de l’aigua de pluja. La intervenció al Teatre de la Vila suposa una inversió de 21.832,50€.

 

En paral·lel, es fan transformacions a l’entrada de la Sala Polivalent. L’objectiu principal en aquest equipament és “millorar l’aïllament tèrmic de l’espai i el confort de les persones que l’utilitzen”, explica David Abascal, Tinent d’Alcaldia deComunicació i Atenció Ciutadana i regidor d’Equipaments. El cost d’aquesta inversió és de 5.232,08€. Aquesta actuació es basa en la creació d’un vestíbul mitjançant la construcció de dos nous envans a l’entrada de la mateixa i amb la reubicació del mobiliari d’emmagatzematge. El nou vestíbul farà així de barrera tèrmica entre les portes d’entrada i la sala.

 

A més, es construeix un mur de separació entre la sala principal i l’annex d’aquest equipament, que és on estan ubicades les instal·lacions de Ràdio Palau i del departament deComunicació iDisseny de l’Ajuntament. Amb tot continuaran comunicats internament però de forma restringida mitjançant una porta de seguretat en cas d’incendi. Així s’independitza l’accés a aquest annex respecte a la Sala Polivalent. Això, entre altres avantatges, farà que Ràdio Palau i el departament deComunicació iDisseny no siguin accessibles al públic en esdeveniments com festes o concerts nocturns. Aquestes obres comporten actuacions menors complementàries, com la reubicació d’interruptors de la llum, i del quadre elèctric, així com la instal·lació d’un intèrfon per comunicar directament Ràdio Palau amb l’exterior.

 

En paral·lel se solucionen defectes en la subjecció i instal·lació de la maquinària de l’actual sistema de climatització del complex que inclou el Teatre de la Vila i la Sala Polivalent, amb la intenció de reduir el soroll que produeix i les molèsties que causa als veïns. Més enllà d’aquesta intervenció es preveu dur a terme en els propers mesos un estudi de millora de la climatització als dos equipaments, que actualment presenta deficiències per la grandària i les característiques dels espais. El Teatre de la Vila i la Sala Polivalent són dos equipaments diferents però situats de forma contigua i comunicats entre ells. Comparteixen, a més, instal·lacions com els lavabos o l’escenari.



Imatges relacionades

  • 121108 obres teatre facana

    121108 obres teatre facana

  • 121108 obres salapolivalent01

    121108 obres salapolivalent01

  • 121108 obres salapolivalent03

    121108 obres salapolivalent03

  • 121108 obres salapolivalent02

    121108 obres salapolivalent02