Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

L’Alcaldessa participa en la presentació de l’Associació B30 a Barcelona

8 de novembre de 2012Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans va participar ahir, 7 de novembre en la presentació de l’Associació B30 a la Llotja de Mar de Barcelona, com a màxima representant del municipi. Padrós explica la rellevància que té per a Palau-solità i Plegamans el fet de formar part d’aquest grup de treball: “La nostra vila participa d’aquesta iniciativa que ha començat a fer tota mena d’accions per aprofitar i potenciar al màxim les capacitats i les oportunitats d’aquest territori, de les seves empreses i de la població que hi viu o hi treballa, i volem ser-hi com a un membre actiu”.

 

L’acte va presentar aquest grup a diversos actors barcelonins i va servir també perquè més de 60 organitzacions es comprometessin a potenciar l’àmbit B30 per posicionar-lo com al major pol industrial del sud d’Europa, i com a complement a l’Àrea Metropolitana. En tot cas, l’Associació B30 es presenta com a una eina més per millorar el potencial de Catalunya com a pol econòmic i industrial. També es van presentar les futures línies d’actuació d’aquest àmbit d’activitat econòmica, empresarial, acadèmica i d’innovació tecnològica. A més, van tenir lloc intervencions que van aportar diversos punts de vista sobre la utilitat de l’Associació B-30, des de les perspectives empresarial, sindical, universitària i municipal.

 

L’Associació B30 compta amb 23 municipis, situats a l’entorn d’aquest tram de via, d’uns 50 km. Té una superfície de 485 km2, una població d’1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones. El conjunt de la B30 agrupa al voltant del 25% de les patents espanyoles i europees de la Regió Metropolitana de Barcelona. A més, gràcies a la presència de diferents universitats hi ha un elevat pes d’articles científics publicats, en concret un 22%. El 48% de la inversió en R+D de tota la Regió Metropolitana de Barcelona es troba en aquest territori de la B30.

 

A l’acte de la Llotja de Mar de Barcelona van prendre la paraula el sr. Antonio Franco, president de l’Associació d’Amics de la UAB, el sr. Francesc Garcia-Planas, president de CIESC i Gremi de Fabricants de Sabadell, els srs. Josep Sancristòfol i Antonio Díaz, secretaris generals d’UGT i CCOO del Vallès Occidental, i el sr. Ferran Sancho, rector magnífic de la UAB. Pel que fa l’explicació de la visió del món municipal sobre l’Associació B30, van intervenir-hi: Isabel Garcia, Alcaldessa de Sta. Perpètua de Mogoda, Josep Monràs, Alcalde de Mollet del Vallès, Mercè Conesa, Alcaldessa de St. Cugat del Vallès, Manuel Bustos, impulsor de l’Associació B-30 i Alcalde de Sabadell, i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona.

 

 

 Imatges relacionades

  • 121108 presentaciob30 barcelona fotofamilia

    121108 presentaciob30 barcelona fotofamilia

  • 121108 presentaciob30 barcelona auditori

    121108 presentaciob30 barcelona auditori

Enllaços relacionats