Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Ple absolut, diversió i bon ambient al concert de Chikos del Maíz

12 de novembre de 2012La Sala Polivalent de Palau-solità i Plegamans es va omplir la nit del passat divendres amb un públic majoritàriament jove i amb moltes ganes de gaudir de la música i les lletres del grup Chikos del Maíz. La formació, que va fer de cap de cartell del concert, va sortir a tocar a les 22.30h, aproximadament. Abans, van actuar Kaiz i Dj Stipe, mentre que després de Chikos del Maíz van ser el grup Pastó i Dj Nie els qui van protagonitzar el fi de festa, poc després de mitjanit.

 

La sala es va anar omplint des de les 9 del vespre i es va completar l’aforament abans que Chikos del Maíz comencessin a tocar. “Hi va haver joves que van haver d’esperar a fora perquè no podien entrar en haver-se omplert la sala. Van esperar pacientment, escoltant la música des de l’exterior i fins que se’ls permetia entrar quan sortia gent de dins”, explica el Tinent d’Alcaldia d’Educació i Cultura i regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco.

 

La regidora de Festes, Carme Sanz, també va acudir al concert, on va agrair personalment els components del grup “per la disposició que han tingut en tot moment per celebrar al nostre municipi el concert que s’havia programat per Festa Major i que no es va poder celebrar per deficiències en la seguretat de l’escenari”. A més a més, Sanz se sent molt satisfeta “per l’ambient completament positiu i respectuós dels components dels diversos grups i dels nombrosos joves que hi van anar per divertir-se”. Per la seva banda, Àngels Marcuello, Tinenta d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana, va ser-hi present també durant una estona, quan va poder constatar que “el comportament dels joves va ser exemplar, no es va registrar ni un sol aldarull”.

 

Concert pendent

El grup Chikos del Maíz és una formació hip-hop de València que té molt d’èxit entre els joves als qui agrada aquest estil, per la qualitat musical del grup i per les seves lletres, molt crítiques amb el sistema econòmic, polític i social establert. Havien de fer un concert a Palau-solità i Plegamans el 23 d’agost, durant la passada Festa Major, però l’Ajuntament es va veure obligat a suspendre’l perquè va detectar deficiències en el muntatge de l’escenari de l’envelat. Tant els integrants dels grups Chikos del Maíz i Union MC, com el nombrós públic que esperava gaudir del concert aquella nit d’agost, van entendre perfectament la decisió i van tenir un comportament exemplar.

 

En aquell moment els músics de Chikos del Maíz van manifestar a la regidora de Festes, Carme Sanz, la seva voluntat de tornar al municipi per poder fer-hi el concert. Finalment, i després de les gestions dutes a terme per l’Ajuntament i d’acordar una data amb el grup, el concert va tenir lloc aquest divendres. No ha tingut cap cost addicional, ja que el grup va cobrar els seus honoraris pel concert de Festa Major que no va poder celebrar-se. L’Ajuntament només ha hagut de satisfer les despeses de desplaçament del grup. La instal·lació provisional de la infraestructura de so i llum a la Sala Polivalent s’ha costejat amb els diners que es van deixar de pagar durant la Festa Major mitjançant la reclamació que l’Ajuntament va fer aleshores pel deficient muntatge de l’escenari.Imatges relacionades

  • 111211 concert chikosmaiz

    111211 concert chikosmaiz

  • 111211 concert chikosmaiz2

    111211 concert chikosmaiz2

  • 111211 concert kaizdjstipe

    111211 concert kaizdjstipe