Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Seguiment de la vaga al sector públic a Palau-solità i Plegamans

15 de novembre de 2012Ajuntament

 

Del total de 181 empleats del consistori (sense comptar càrrecs electes), 43 van secundar la vaga. Entre els 181 empleats hi ha inclosos els 26 treballadors de la Policia Local (que no podien fer vaga), 30 persones més que havien de treballar per cobrir els serveis mínims i 14 persones absents per algun tipus de permís, com ara vacances o baixa mèdica. Així, es pot concloure que van secundar la vaga el 38,74% dels treballadors de l’Ajuntament que tenien opció de fer-ho (111).

 

 

Escoles Bressol

 

Al municipi hi ha dues escoles bressol municipals, Patufet i el Sol. Totes les seves treballadores estan incloses en la xifra global dels 181 empleats de l’Ajuntament.

 

A l’Escola Bressol Patufet va fer vaga 1 persona de les 15 treballadores del centre. D’aquesta xifra global, 6 cobrien els serveis mínims. Així, el percentatge de treballadores que van secundar la vaga perquè tenien possibilitat de fer-ho és l’11,11%. Pel que fa als infants, van ser 54 els qui van ser duts al centre per les seves famílies, sobre un total de 98.

 

A l’Escola Bressol el Sol van fer vaga 8 persones d’un total de 15 treballadores. No tenien l’opció d’escollir 6 empleades, per cobrir els serveis mínims. Així, van fer vaga el 88,89% de les treballadores del centre que podien escollir. Pel que fa als infants, van ser duts al centre 13 dels 100 que hi estan matriculats.

 

 

Escoles i instituts

 

A Palau-solità i Plegamans hi ha un total de 4 escoles d’educació infantil i primària públiques (Folch i Torres, Can Cladellas, Palau i Can Periquet) i 1 concertada (la Marinada). Pel que fa a l’educació secundària, hi ha dos instituts, un de públic (Ramon Casas i Carbó) i un de privat (la Marinada).

 

A l’Escola Folch i Torres van fer vaga 12 persones. En aquest centre hi treballen un total de 26 professionals (docents i no docents). Dins de la xifra global hi havia 4 persones que havien de cobrir els serveis mínims. Així el percentatge de persones que van secundar la vaga és el 46,15%, d’entre totes les que podien fer-ho. Pel que fa als alumnes, van assistir-hi 38 al matí i 13 a la tarda. El centre compta amb un total de 402 alumnes matriculats en aquest curs.

 

A l’Escola Can Cladellas van fer vaga 6 professionals del total de 36 empleats del centre. D’entre aquests, 4 estaven designats a cobrir els serveis mínims. Així, el 18,75% dels treballadors que podien fer vaga la van secundar. Pel que fa als alumnes, van assistir-hi 89 al matí i 55 a la tarda. El centre compta amb un total de 442 estudiants matriculats.

 

A l’Escola Palau van fer vaga 6 treballadors de 28. Si descomptem d’aquest total les 6 persones que cobrien els serveis mínims, resulta que van secundar la vaga el 25% dels qui ho podien fer. Pel que fa als alumnes, van assistir-hi 27 al matí i 5 a la tarda. Al centre hi ha matriculats 460 nens i nenes.

 

A l’Escola Can Periquet van fer vaga 8 dels 11 treballadors del centre. D’aquest total, 2 persones cobrien els serveis mínims. Així, el percentatge de professionals que van secundar la vaga entre el total de persones que podien escollir és el 88,89%. Pel que fa als alumnes, van assistir-hi 13 d’un total de 120.

 

A l’Institut Ramon Casas i Carbó van fer vaga el 42,03% dels professionals (percentatge facilitat pel centre). Pel que fa als estudiants, hi van anar 2 d’un total de 778 (d’educació secundària obligatòria a batxillerat i cicles formatius).

 

Per últim, cap dels professionals del centre educatiu concertat la Marinada va secundar la vaga, ni de l’escola ni de l’institut. Pel que fa als alumnes, van deixar d’assistir-hi 10, del total de 341 estudiants que sumen tots els cicles educatius que cobreix el centre (d’educació infantil a secundària obligatòria).

 

 

Centre d’Assistència Primària (CAP)

 

Segons dades de la direcció del CAP del municipi, cap professional del centre va secundar la vaga. Hi va haver menys afluència d’usuaris que en un dia habitual. Tots els qui van acudir-hi van ser atesos sense incidències.Imatges relacionades

  • Pancarta al balcó de la Casa Consistorial penjada per treballadors de l'Ajuntament

    Pancarta al balcó de la Casa Consistorial penjada per treballadors de l'Ajuntament