Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

El Tren de Palau celebra els seus 20 anys amb la inauguració del túnel i el pas a nivell

19 de novembre de 2012 

L’Associació Cultural d’Amics del Ferrocarril-Tren de Palau va celebrar el passat dissabte el seu 20è aniversari amb la inauguració del túnel i el pas a nivell que l’Ajuntament ha fet recentment al Parc de l’Hostal del Fum.

 

A la inauguració, a més dels socis i sòcies de l’entitat, hi va participar l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, que va destacar el Tren de Palau com “l’entitat més perseverant i constant que hi ha al municipi”. Padrós va agrair la feina i dedicació de tots els socis de l’entitat “per la vida que han donat a l’Hostal del Fum i la tasca de manteniment que fan també d’aquest espai natural”.

 

Per la seva banda, Lluís Fernández, president de l’entitat, va agrair a l’Ajuntament el suport donat i les millores que es van fent en el recorregut del tren, “com per exemple el nou pas a nivell que inaugurem avui i que és una millora considerable”. En aquest sentit, l’alcaldessa va anunciar que es continuaran fent treballs, tot i que degut a l’actual situació, “es farà a poc a poc”.

 

A més de l’Alcaldessa, també hi van participar en la inauguració la Tinenta d’Alcaldia de Territori, Àngels Marcuello; el regidor de Cultura, Miquel Rovira; i el regidor de Medi Natural, Pedro Sánchez. Tots ells també van fer el recorregut pel parc de l’Hostal del Fum pujats en el tren de vapor de l’entitat.

 

Després de la inauguració més oficial, els assistents van participar en un dinar on es van homenatjar els membres fundadors de l’entitat i es van recordar els 20 anys d’història de l’associació. Va ser en aquest dinar quan l’associació va obsequiar l’Ajuntament del municipi amb una reproducció en miniatura d’una de les locomotores que circulen per l’Hostal del Fum.

 

Aquest acte va ser el més important dels que s’han anat fent al llarg d’aquest any per commemorar el 20è aniversari de l’entitat, que va ser fundada el 28 de maig de 1992. Els Amics del Ferrocarril també han realitzat enguany una edició de segells de correus amb les màquines que circulen pel Tren de Palau, i que els ha convertit en tot un referent a la comarca.

 

Cal destacar que l’entitat posa en marxa tots els diumenges les seves màquines per tal que la ciutadania en pugui gaudir. A més, Tren de Palau disposa d’una àrea social dedicada als escolars, que poden visitar durant tot l’any les instal·lacions i fer recorreguts en tren, a més de visitar l’aula ferroviària. També disposen d’una àrea tècnica dedicada al món del tren, on reparen les màquines, les vies i realitzen el manteniment de totes les instal·lacions que tenen al Parc de l’Hostal del Fum.Imatges relacionades

  • 121119 trenpalau maquinavapor

    121119 trenpalau maquinavapor

  • 121119 trenpalau inauguraciotunel

    121119 trenpalau inauguraciotunel

  • 121119 trenpalau dinar obsequiminiatura

    121119 trenpalau dinar obsequiminiatura

Enllaços relacionats