Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre

Unes cent persones es concentren a la plaça de la Vila per dir ‘Prou!’ a la violència contra les dones

23 de novembre de 2012Un centenar de persones s’han concentrat, avui, a les 12 del migdia davant la Casa Consistorial per exigir l’eliminació total de la violència envers les dones. La concentració és un dels actes que s’han organitzat a la vila al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Diumenge té lloc un curs teòric i pràctic de defensa personal per a dones, a càrrec de l’instructor d’arts marcials Jesús Arjona i de l’Associació Dones per les Dones. Dilluns, l’Espai Jove l’Escorxador acull el taller L’imaginari de l’amor, les representacions visuals de l’amor romàntic.

 

Manifest

Durant la concentració ciutadana d’aquest matí, Laura Serrano, tècnica de Serveis Socials i de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha estat l’encarregada de llegir el manifest institucional. El text subratlla que les concentracions ciutadanes serveixen per “fer públic el rebuig a la violència masclista, i manifestar la voluntat i la intenció de seguir treballant per eradicar-la”. El document condemna “l’assassinat de dones per actituds masclistes”, alhora que explicita “la repulsa davant totes les manifestacions de violència, física, psicològica, econòmica, social o estructural (...) i en totes aquelles manifestacions i comportaments que atempten contra la integritat física i psicològica de les dones”.

 

El manifest continua posant l’accent en el fet que “l’única manera d’aconseguir una societat sense violència és fer una aposta clara per les polítiques d’igualtat que permetran a dones i homes concebre un pacte social i democràtic basat en el respecte, l’equitat i la justícia social”. Afegeix que “s’han de posar en marxa tots els mecanismes per tal que tothom sàpiga on pot adreçar-se en cas de detectar una possible situació de violència masclista i poder actuar així de manera preventiva”. A més, i després de recordar els complicats moments econòmics i socials actuals, recorda que “és necessari fer palès que les polítiques per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i l’abordatge de la violència masclista són innegociables i imprescindibles”. Conclou en aquest sentit: “No ens podem permetre escatimar voluntats i no podem permetre que la violència masclista torni a casa, invisible i fonedissa, que es perpetuï en silenci mentre segueix atemptant contra el dret a la vida i, en general, contra els drets humans”. El manifest institucional unitari que s’ha pronunicat avui a la plaça de la Vila del municipi ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions provincials catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

 

Acció local

Després de la lectura del manifest unitari, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Àngels Marcuello, i l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, han pres la paraula per ampliar i completar el rebuig del municipi a la violència contra les dones. Marcuello ha volgut explicar per què cal el rebuig específic a aquesta mena de violència. “Totes les violències són greus, i cal lluitar contra totes elles, però el 25-N denunciem aquesta violència de forma concreta perquè han estat moltes les dones que han patit maltractaments i moltes d’elles han hagut de morir perquè les Nacions Unides declarin aquesta data com a jornada de reivindicació”. Marcuello, després de recordar que en el que portem d’any han mort 14 dones a Catalunya víctimes d’aquesta violència, ha continuat des del punt de vista local: “Avui ratifiquem la lluita del consistori contra aquesta violència i de tothom qui treballa per eradicar-la, des dels Serveis Socials, els cossos de seguretat, la sanitat... perquè arribi un dia en què el número de víctimes sigui zero”.

 

Tot seguit ha pres la paraula l’Alcaldessa, Teresa Padrós, qui, després d’agrair i felicitar a tots els professionals que lluiten cada dia contra aquesta violència i per ajudar les víctimes, ha recordat que la seva eradicació “comença a les llars, amb els infants, perquè és bàsic que aquests no percebin la violència com a quelcom quotidià, encara que només es tracti de violència verbal”. Ha continuat subratllant els perills que comporta la crisi econòmica i la desesperació i la frustració que estan patint moltes persones. Ho ha identificat com una altra forma de violència i com a element potenciador de reaccions agressives o desesperades. Per finalitzar, ha sol·licitat fer un minut de silenci per mostrar el condol de la ciutadania davant la mort d’una veïna del municipi, ocorreguda aquesta setmana. Les causes encara s’estan investigant, si bé sembla que s’ha descartat que es tracti d’un cas de violència masclista.Imatges relacionades

  • 121123 manifestcontraviolenciadones concentracio

    121123 manifestcontraviolenciadones concentracio

  • 121123 manifestcontraviolenciadones parlamentmarcuello

    121123 manifestcontraviolenciadones parlamentmarcuello

  • 121123 manifestcontraviolenciadones parlamentpadros

    121123 manifestcontraviolenciadones parlamentpadros

Documentació adjunta

Enllaços relacionats