Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

La Fira de Santa Llúcia se celebra aquest cap de setmana amb parades, activitats i iniciatives solidàries

4 de desembre de 2012Aquest cap de setmana, dissabte 8 i diumenge 9 de desembre, se celebra la Fira de Santa Llúcia de Palau-solità i Plegamans, que quedarà instal·lada a la Zona de Vianants del centre del municipi. La fira restarà oberta de 10 a 21h, ambdós dies. La inauguració oficial, que serà dissabte a les 10h, comptarà amb la participació de l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el regidor de Comerç i Indústria, Miquel Rovira, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament.

 

Enguany la fira acull 74 parades, que són força més que les que es van instal·lar en les edicions anteriors. La trajectòria d’aquesta fira comercial, tal i com destaca Miquel Rovira, ha estat “clarament ascendent”, ja que al 2009 n’hi va haver 39, 41 al 2010 i 53 al 2011. En aquesta edició hi haurà parades de guarniments i articles típicament nadalencs, però també s’hi podran trobar altres productes. A més a més, hi seran presents diverses associacions i centres educatius del municipi.

 

Tot plegat es combina amb actuacions i iniciatives solidàries. La programació d’actes que tindran lloc a la Fira Santa Llúcia és la següent:

 

-         Tió Solidari de Vaques i Cabres. Dissabte 8, a partir de les 17.30h
Porta menjar al Tió perquè pugui cagar regals la Diada de Nadal! Tot el que el Tió no es mengi es donarà al banc d’aliments local de Càritas Parroquial, per això s’ha de portar menjar envasat i de llarga durada.

-         Taller Infantil. Durant tota la fira, a la Carpa Obrador Artesà
Vine a aprendre a construir casetes de suro per al pessebre.

-         Consum Responsable i de Proximitat. Diumenge 9, de 9.30 a 13.30h
Hi haurà dos investigadors amb un nas verd que es passejaran per la fira per conscienciar venedors i compradors amb humor i bons consells. Aquesta és una iniciativa de la Coordinadora d’Usuaris de Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) que té el suport de la Diputació de Barcelona

 

El regidor de Comerç i Indústria, Miquel Rovira, explica que les dates escollides per celebrar aquesta cita “s’han decidit després de comprovar que no es coincidia amb altres fires de municipis de l’entorn, però celebrant-se amb prou antelació respecte el Nadal perquè la gent pugui comprar els guarniments o altres productes relacionats amb aquestes dates”. El regidor comenta que les previsions sobre el nombre de visitants són optimistes: “Esperem que hi hagi més gent i més moviment que en les passades edicions”. Malgrat això, Rovira es mostra prudent quant als resultats comercials, “donada la situació econòmica general, les retallades en els sous, la pujada de l’IVA i altres qüestions que no incentiven el consum”.

 

La Fira de Santa Llúcia obre la programació d’activitats nadalenques a Palau-solità i Plegamans. El diumenge 9, a les 11.30h, s’inaugura la 30a Mostra de Pessebres, que restarà oberta fins al 30 de gener. El ja tradicional Pati Lúdic per als nens i joves del municipi tindrà lloc aquest any els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre. A banda hi haurà altres activitats com els concerts de nadal, les representacions de ‘Els Pastorets’, una botifarrada solidària amb la Marató de TV3 i altres iniciatives. La Cavalcada de Reis Mags d’Orient, se celebrarà, com cada any amb l’arribada de Ses Majestats al poble, el dia 5 de gener.Imatges relacionades

  • Santa Llúcia 2011

    Santa Llúcia 2011

  • Santa Llúcia 2011

    Santa Llúcia 2011