Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 22 d'agost

Arrenca la 3a Setmana de la Mobilitat amb una jornada per a monitors de mobilitat segura

10 de desembre de 2012La Comissaria de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha acollit aquest matí la primera jornada de la 3ª Setmana de la Mobilitat, que té lloc al municipi del 10 al 14 de desembre. La jornada d’avui ha estat dedicada a professionals dels cossos de seguretat, tant de Mossos d’Esquadra com de policies locals, que realitzen tasques com a monitors de mobilitat segura.

 

Inauguració

La jornada ha arrencat amb la inauguració de la 3ª Setmana de la Mobilitat, que anat a càrrec de l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i de l’Inspector en Cap de la Policia Local, Xavier Virgili. L’Alcaldessa ha donat la benvinguda a tots els assistents i els ha felicitat per la feina que realitzen “tant per donar seguretat a la ciutadania com per la important tasca pedagògica en temes de seguretat viària”. “Tot i la bona feina que es fa des de les escoles i per part dels cossos de seguretat, és important que les famílies prenguin consciència de l’exemple que donen als infants, ja que sovint aquests veuen que els seus familiars no actuen tal i com els han explicat a les classes de mobilitat segura”, ha subratllat l’Alcaldessa.

 

A banda de la formació i la responsabilitat de les famílies, Padrós ha volgut comentar altres factors que influeixen en la seguretat viària: “Sovint les administracions hem de fer autocrítica en qüestions com la seguretat que ofereixen els nostres carrers i determinades infrastructures que s’hi creen, com ara els carrils bici que no proporcionen la seguretat que caldria”. “Cal reflexionar i tenir una visió crítica de tot el que fem els actors que estem implicats en la seguretat viària per millorar les nostres accions i solucionar possibles defectes”, ha conclòs l’Alcaldessa.

 

Mobilitat segura a les escoles

Abans de la intervenció de Teresa Padrós, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha introduït la temàtica de la Setmana: “Ens preocupa la seguretat viària a l’entorn de les escoles, que registren molt moviment de trànsit a les hores d’entrada i sortida dels centres”. En aquest sentit, i tal i com ha avançat Xavier Virgili, la Setmana dedicarà la jornada del dimecres a analitzar experiències de voluntariat en altres municipis protagonitzades per persones, sobretot gent gran, que dediquen el seu temps lliure a millorar la seguretat viària dels nens i nenes quan entren o surten de l’escola.

 

Un cop feta la inauguració, ha arribat el torn de la ponència tècnica, que ha anat a càrrec de Francesc Esteban, un experimentat docent de l’empresa Formacció que imparteix classes a l’Escola de Policies de Catalunya. I és que aquesta primera jornada s’adreçava a agents que, entre altres tasques, es dediquen a fer de monitors de mobilitat segura. Bona part de la seva feina s’orienta a formar infants i joves perquè sàpiguen moure’s de forma responsable i segura, ja sigui com a vianants, ciclistes o conductors de vehicles de motor. En total, hi han assistit una vintena de professionals, entre agents dels Mossos d’Esquadra i de policies locals de diversos municipis del Vallès. Entre tots ells, cal destacar la presència de Xavier Rodrigo, Cap del Sector de Trànsit de Sabadell dels Mossos d’Esquadra.

 Imatges relacionades

  • Inauguració 3a Setmana Mobilitat

    Inauguració 3a Setmana Mobilitat

Documentació adjunta