Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Un centenar de persones acudeixen a la inauguració de la 30a Mostra de Pessebres

10 de desembre de 2012La 30a Mostra de Pessebres ha quedat inaugurada aquest cap de setmana. Es pot visitar fins al 13 de gener a la Masia de Can Malla, que està situada entre els carrers Enric Borràs i de Dalt, a Palau-solità i Plegamans. La festa de inauguració va comptar amb una ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista del  municipi. La música la va interpretar la Cobla Vila d’Olesa.

 

La inauguració va comptar amb la presència d’un centenar de persones, entre les que s’hi van comptar el president de l’Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans, Jordi Pujol, l’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, la Tinenta d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Àngels Marcuello, i el regidor de Comerç i Turisme, Miquel Rovira. L’acte de inauguració va servir, a més, perquè l’Associació Pessebrista lliurés unes plaques commemoratives a persones que s’han destacat per la seva constància i el seu treball al llarg de molts anys de crear aquestes obres d’art. L’Ajuntament, al seu torn, va obsequiar l’entitat amb una reproducció en miniatura de la Masia de Can Cortès en reconeixement pels 30 anys de mostres de pessebres.

 

Teresa Padrós va destacar la importància que té el fet d’arribar a la 30ª edició de la mostra, i va oferir unes paraules de reconeixement als seus membres “per la dedicació i el temps que inverteixen en crear aquestes magnífiques obres perquè tothom pugui gaudir-ne”. Per la seva banda, el president dels pessebristes va anunciar que “l’associació s’ha marcat com a objectiu per obrir encara més el ventall d’activitats que organitza al llarg de l’any vinent”. Val a dir, però, que dins el marc de la Mostra de Pessebres, s’hi desenvolupen altres activitats al llarg del Nadal, com el Tió Popular o les recollides de cartes del Patge Reial.

 

La 30ª Mostra de Pessebres compta amb més d’una trentena de pessebres i diorames elaborats per artistes experts en la matèria i per alumnes de l’escola de pessebrisme de la pròpia associació. A més a més, la Masia de Can Malla acull durant les dates nadalenques una exposició retrospectiva dels 30 anys de la mostra i una exhibició d’objectes antics de tota mena, com col·leccions de monedes i segells d’altres temps o diversos elements que ajuden a configurar la memòria històrica, com cartilles de racionament de la postguerra.

 

Dies i horaris

Es pot visitar la 30ª Mostra de Pessebres de forma gratuïta, a la Masia de Can Malla (c. Enric Borràs-c. de Dalt). Tot seguit es detallen els dies, els horaris i les activitats paral·leles:

 • Dies d'exposició: 9, 15, 16, 22, 23, 25, 26, 29 i 30 de desembre i 1, 3, 6, 12 i 13 de gener.
 • Horaris: dissabtes, de 17 a 20.30h. Festius, de 12 a 14h i de 17 a 20.30h. 3 de gener, de 17 a 19h.
 • Patge Reial: 26 i 30 de desembre, de 12 a 14h. 3 de gener, de 17 a 19h
 • ·         Caga Tió Popular: 25 de desembre de 12 a 14h


Imatges relacionades

 • 121210 mostrapessebres inaug parlaments

  121210 mostrapessebres inaug parlaments

 • 121210 mostrapessebres diorama

  121210 mostrapessebres diorama

 • 121210 mostrapessebres pessebre

  121210 mostrapessebres pessebre

 • 121210 mostrapessebres inaug sardanes

  121210 mostrapessebres inaug sardanes