Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

Assistència multitudinària a la Fira de Santa Llúcia

10 de desembre de 2012La Fira de Santa Llúcia de Palau-solità i Plegamans, que s’ha celebrat aquest cap de setmana, ha aconseguit superar l’assistència de públic respecte a les edicions anteriors. L’Ajuntament estima que al llarg del cap de setmana han visitat la fira entre 3 i 4 mil persones. També ha estat l’any en què hi ha hagut més parades; 74 en total. N’hi havia de productes típicament nadalencs però també d’altres articles, així com estands d’associacions i centres educatius. La Fira de Santa Llúcia es va inaugurar dissabte al matí i es va desenvolupar durant tota aquella jornada i la del diumenge. La inauguració va comptar amb l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans i els regidors i regidores Àngels Marcuello, Joan Carles Tinoco, Miquel Rovira i Carme Sanz, que van voler recollir les primeres impressions de venedors i visitants.

 

El regidor de Comerç i Turisme, Miquel Rovira, comenta, un cop finalitzada la fira, que “la majoria d’opinions respecte a l’edició d’enguany han estat força positives, tant pel nombre de visitants com per la nova distribució de les parades i les facilitats que ha donat l’organització”. Pel que fa a les vendes, també es pot parlar de satisfacció, ja que tot i la contenció generalitzada del consum, hi va haver venedors força satisfets, així com bona part dels bars i restaurants de la zona. “També hi ha hagut comerciants que han obert recentment el seu negoci i que han aprofitat per donar-se a conèixer al públic”, afegeix Rovira.

 

El regidor felicita les brigades i els electricistes municipals “per la bona feina feta en el muntatge i desmuntatge de la infrastructura que implica una fira com aquesta i per haver estat disponibles en tot moment per solucionar qualsevol imprevist”. També dirigeix unes paraules d’agraïment als agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, així com als voluntaris de Protecció Civil. “Entre els diferents cossos van garantir la seguretat en tot moment, i el resultat és que no s’ha registrat cap incident en els dos dies en què s’ha desenvolupat la fira”.

 

Solidaritat i activitats

La Fira de Santa Llúcia, més enllà de l’activitat comercial, va acollir també diverses iniciatives solidàries, dutes a terme per associacions. Així, Càritas Parroquial i Creu Roja, van realitzar accions solidàries amb l’objectiu de recollir fons per ajudar famílies amb dificultats econòmiques. D’altra banda, les colles de les Cabres i les Vaques van organitzar el Tió Solidari amb l’objectiu de recollir aliments alhora que recaptaven fons per a la Marató de TV3 amb la venda de tiquets per a la botifarrada popular que se celebra el 16 de desembre. En paral·lel, un bon nombre d’associacions de la vila van ser-hi presents per donar-se a conèixer, difondre les seves activitats i aconseguir suport per dur-les a terme.

 

A banda de l’activitat comercial i solidària, la Fira Santa Llúcia va comptar també amb altres atractius, com un taller infantil que es va dur a terme a la Carpa Obrador Artesà perquè els nens i nenes aprenguessin a construir casetes de suro per al pessebre. A més a més, la fira va rebre diumenge al matí la visita de dos investigadors caracteritzats amb un nas verd. Van acudir-hi amb una missió molt concreta: conscienciar venedors i compradors sobre el consum responsable i de proximitat, amb molt d’humor i bons consells. Aquesta darrera activitat ha estat una iniciativa de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i de la Coordinadora d’Usuaris de Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS), i ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.Imatges relacionades

 • 121210 firastallucia ambient

  121210 firastallucia ambient

 • Parada de la Fira de Santa Llúcia, desembre del 2012.

  Parada de la Fira de Santa Llúcia, desembre del 2012.

 • 121210 firastallucia visitaregidors

  121210 firastallucia visitaregidors

 • Web stallucia ambient2

  Web stallucia ambient2

 • Web stallucia investigadorsconsumresponsable

  Web stallucia investigadorsconsumresponsable